„Dosare de presă”: Ionuț Cristache- uite securistu`, nu e securistu`

„Dosare de presă”: Ionuț Cristache- uite securistu`, nu e securistu`

Invitat în emisiunea „Dosare de presă”, pe evz.ro, jurnalistul Ionuț Cristache a vorbit fără menajamente despre obiceiul nociv de a se pune etichete pe jurnaliștii care nu cadrează cu politica „oficială”

În ediția din 12 februarie a emisiunii „Dosare de presă”, pe evz.ro, Mirel Curea l-a întrebat pe jurnalistul Ionuț Cristache, de la TVR 1, dacă e adevărat faptul că Securitatea l-a mutat, „peste noapte” de la Antena 3, la TVR 1.

Da, am fost mutat la ordin, doar că, după aia, începând să înjur Securitatea de dimineața până seara, au zis <băi, nu e bine cu securiștii>. După aia, am înțeles că m-a adus Dragnea”, a „recunoscut” Cristache, adăugând că „după aia, venea și Ponta care-l înjura pe Dragnea și asta i-a băgat puțin în ceață și au zis <băi, stai mă că e și cu Ponta>. După aia venea Cristoiu și-l înjura pe Ponta de nu-l mai ridica nimeni de pe ring, băi și nu mai eram al nimănui. Și acum a revenit la modă, asta cu securiștii”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ionuț Cristache a mai spus că nu poate înțelege ziariștii care laudă securiștii și-i înjură pe politicieni. „Pe unii îi votezi, pe unii nu-i vezi. Unii sunt lăudați contra cost, unii sunt lăudați de frică. Cam astea sunt coordonatele: bani plus frică”.

Realizatorul emisiunii „România 9” de pe TVR 1 a mai amintit și de o a treia categorie de jurnaliști care ridică osanale securiștilor: „Și mai sunt de ăștia, jurnaliști ratați, care se visau în haina lui James Bond și n-au ajuns. Și încă mai au fantasma asta, deși au ajuns la 40-50 de ani, umblă cu tricourile cu căluțul atâta, cu gulerul ridicat și mai joacă în filme de astea care n-au apucat să vadă cinematograful, au fost date direct pe TV”.

 

Interviul integral îl puteți viziona pe https://evz.ro/evz-tv-dosare-de-presa-ionut-cristache-un-jurnalist-de-10-pentru-romania9.html