Evenimentul Zilei > Politica > DOSAR PENAL după ATACUL de la sediul PSD. Anchetă la Poliția Satu Mare
DOSAR PENAL după ATACUL de la sediul PSD. Anchetă la Poliția Satu Mare

DOSAR PENAL după ATACUL de la sediul PSD. Anchetă la Poliția Satu Mare

Poliția din Satu Mare a înregistrat un dosar penal, după atacul cu sticle incendiare de la sediul PSD. Oficiali din IGPR au dezvăluit, pentru EVZ, detalii despre ancheta declanșată de oamenii legii.

Autorul sau autorii atacului cu sticle incendiare de la sediul PSD din Satu Mare sunt căutați de polițiști. Oficiali din Poliția Română au dezvăluit, pentru EVZ, că a fost înregistrat un dosar penal pentru distrugere. Polițiștii au fost sesizați, duminică, în jurul orei 16.45, de către o femeie de 40 de ani că, în jurul orei 16.10, a ars un flacon cu substanță inflamablilă, pe treptele sediului Partidului Social Democrat (PSD). Sesizare nu a fost făcut prin intermediul telefonului de urgență 112, ci direct la sediul poliției. „A fost înregistrat dosar penal pentru distrugere. În urma incendierii, geamul de la ușa de la intrare ar fi fisurat, pe o raza de 60 centimetri”, ne-au transmis polițiștii.

Sediul PSD Satu Mare a fost incendiat, duminică după amiază. Reprezentanții partidului susțin, citați de gazetadenordvest.ro că la ușa de la intrare în imobil a fost aruncate două cocktail-uri molotov. Polițiștii au transmis că este doar o chestiune de timp până ce autorii vor fi prinși.

Președintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, a transmis că incendiul a fost provocat intenționat, în jurul orei 16.00. Un sătmărean a observat că ard două sticle cu combustibil la baza ușii de intrate în imobil.

Din fericire, în acel moment nu era nimeni în sediul PSD, iar focul a fost stins foarte rapid, astfel că nu au rezultat victime.

Plângerea la Poliție a fost făcută chiar de președintele PSD Satu Mare.

„Polițiștii mi-ai spus că este doar o chestiune de timp până ce autorii vor fi identificați cu atât mai mult cu cât zona este impânzită de camere de supraveghere”, a declarat Aurelia Fedorca.

Aceasta și-a mai exprimat îngrijorarea față de nivelul de violență la care s-a ajuns cu protestele la Satu Mare afirmând că protestatarii consideră că cine nu este cu ei, este împotriva lor.