Dorin Recean, despre rezultatul alegerilor europarlamentare. Rezultatul, favorabil Republicii Moldova și UE

Dorin Recean, despre rezultatul alegerilor europarlamentare. Rezultatul, favorabil Republicii Moldova și UE Parlamentul European. Sursa foto: Arhivă EVZ

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova, a vorbit despre rezultatul pe care îl vor avea alegerile europarlamentare din acest an. Șeful Executivului de la Chișinău este convins că rezultatul va fi unul favorabil. Și pentru cetățenii din Basarabia, dar și pentru toți cei din Uniunea Europeană.

„Alegerile unde nu ar fi, inclusiv în Uniunea Europeană, sunt un exercițiu de confirmare al clasei politice care conduc instituțiile corespunzătoare. Am ferma convingere că cetățenii UE țin la valorile europene și respectiv rezultatele acestor alegeri vor fi în favoarea cetățenilor UE și în favoarea Republicii Moldova, care aspiră să devină membru deplin al UE”, a afirmat premierul Dorin Recean.

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, mesaj înaintea alegerilor europarlamentare din acest an. Ce i-a îndemnat pe cetățenii care au drept de vot

Șeful Guvernului a transmis populației din Republica Moldova, care deține cetățenie română „să meargă la alegerile europarlamentare să-și exprime votul”.

Alegerile europarlamentare din acest an se vor desfășura în toate statele membre ale Uniunii Europene, la începutul lunii iunie. Românii sunt așteptați la urne la data de 9 iunie să își aleagă reprezentanții pentru Parlamentul European, un for care numără 720 de membri din toate statele UE.

Ne puteți urmări și pe Google News

Câți eurodeputați va trimite România în viitoarea legislatură a Parlamentului European

România va avea 33 de eurodeputați în viitoarea legislatură. Mandatele se împart proporțional, în funcție de numărul de voturi obținut de fiecare partid. Pentru a trimite deputați în Parlamentul European, un partid politic din România trebuie să atingă pragul electoral de 5%. Pentru candidații independenți, pragul este de 3,2%.

Parlamentul European este singura adunare transnațională din lume aleasă în mod direct. Europarlamentarii reprezintă interesele a 450 de milioane de cetățeni din UE, dezbat, propun și aprobă legi care influențează toate aspectele vieții din Uniunea Europeană: de la susținerea economiei până la combatarea sărăciei și de schimbări climatice până la aspecte de securitate, conform moldova1.md.