Evenimentul Zilei > Actualitate > Jurnalistul Dorin Chioțea, MESAJ DUR pentru candidații la șefia FRF: „Lupta e dură, FLEȘCĂITĂ de resemnarea care abundă deja printre FANI”
Jurnalistul Dorin Chioțea, MESAJ DUR pentru candidații la șefia FRF: „Lupta e dură, FLEȘCĂITĂ de resemnarea care abundă deja printre FANI”

Jurnalistul Dorin Chioțea, MESAJ DUR pentru candidații la șefia FRF: „Lupta e dură, FLEȘCĂITĂ de resemnarea care abundă deja printre FANI”

În urma deciziei luate de Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, alegerile pentru preşedinţia FRF vor avea loc pe 18 aprilie. În afara președintelui actual, Răzvan Burleanu, printre candidați se numără Ionuț Lupescu, Marcel Pușcaș, Sorin Răducanu, Victoraș Iacob.

Despre candidații la președinția FRF a discutat și a punctat câteva lucruri jurnalistul Dorin Chioțea care, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina sa personală de Facebook, le-a adus acestora câteva caracterizări.

„Circul din jurul alegerilor pentru șefia FRF devine delicios de românesc. Lupta e dură, amară, amuzantă, fleșcăită de resemnarea care abundă deja printre fani. Electorii sunt năuciți și se gândesc mai mult la viitoarele avantaje personale. Avem mai multe feluri de personaje:

1. Președintele în funcție, Răzvan Burleanu. O dezamăgire cruntă, genul de gură-multă-care-nu-spune-nimic. Din tânărul anti-sistem a devenit tânărul cinic și lacom care a inventat un nou sistem perfecționându-l pe cel vechi. Realizările sale în patru ani de mandat sunt zero, profiturile personale maxime. Remarcabil modul cum și-a construit o camarilă, cum a dus pe înalte culmi de progres și civilizație mita morală, cum rezistă prin el însuși după ce a cam fost abandonat de forțele care l-au propulsat (dezamăgite și ele). 

2. Candidatul-perfect, Ionuț Lupescu. Fie că le place unora sau nu, imaginea sa e complet șifonată în ultimele zile de echipa de investigații a lui Burleanu. Că dovezile sunt crunte și reale o arată lipsa de reacție a fostului mare jucător. E anesteziat, îl apără alții prin ziare. Când ai asemenea tinichele de coadă nu te bagi într-o bătălie cu cuțitul în dinți în care principala ta armă ar fi trebuit să fie CREDIBILITATEA. Fără să definească o echipă ori vreun program minim coerent, probabil că dl Kaiser se bazează pe ceea ce s-a bazat actualul boss în 2014. 

3. Candidatul-profesionist, Marcel Puscas. Nu poate fi agățat cu nimic, a produs cele mai bune și realiste programe atât acum, cât și în 2014 (însă cu un layout ieftin, că n-are investitori strategici în spate). Puțini cred că va câștiga, îl văd un fel de David în luptă cu niște Goliați umflați cu pompa. Singura armă a lui Pușcaș e inteligența, dar cine naiba vrea unul d-ăsta? Marele lui defect e onestitatea. Cine să dorească un șef care să dea în gât aproape inconștient nenorocirile acestui sport? Agențiile de pariuri i-au aruncat o cotă de 1:40. O să investesc o sumă decentă. Nu sărăcesc dacă nu iese, dar mă aranjez pe vreun an dacă va câștiga.

4. Candidatul-excentric, Sorin Răducanu. Încă tânăr, nu s-ar vota nici el pe el la alegeri. Bălăcărește pe toată lumea, precum un suporter pasionat și pasional. N-are strategie, nici program, adversarii din cursa electorală îl privesc cu simpatie condescendentă. Mi-e clar că din 4 în 4 ani dl Sorin va apărea prin ziare și pe la tv de dragul luptei cu balaurul cu șapte capete. Chiar dacă nu e Făt Frumos, îi place între zmei.

5. Candidatul-incoerent, Victoraș Iacob. Fotbalist bun, orator execrabil, genul de băiat care rupe pixul la o dictare și își mușcă limba după două-trei fraze. Vag simpatic și cvasi absent din peisaj. Nu i-ar strica un curs de recalificare, pentru că managementul și marketingul nu-s pentru oricine”, a fost mesajul jurnalistului Dorin Chioțea, pe Facebook.