Toma Dorel s-a ales cu un nou dosar, instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov. Alături de el au mai fost trimiși în judecată Ana Alina Geogean, Marian Dorin Iorga și SC PIASTRELA SRL, informează Newsbv.ro.

Conform procurorilor, Ana Alina Geogean, în calitate de contabil șef al Primăriei Ghimbav la data faptelor, ar fi comis infracțiunea de abuz în serviciu și complicitate la utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate.

Pe de altă parte, Marian Dorin Iorga, în calitate de unic asociat şi administrator al SC PIASTRELA SRL, ar fi săvârșit infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu (trei acte materiale). De aceeași infracțiune este acuzată și SC PIASTRELA SRL.

„În perioada 27.09.2011 – 01.11.2011, inculpatul Toma Dorel, în calitate de primar al orașului Ghimbav, în baza aceleași rezoluții infracționale și în scopul obținerii de foloase necuvenite pentru inculpatul Iorga Marian Dorin și pentru inculpata SC PIASTRELA SRL, în înțelegere cu aceştia şi cu concursul inculpatei Geogean Ana Alina, în calitate de contabil șef al Primăriei Ghimbav, au efectuat plăţi în valoare totală de 239.641,20 lei cu încălcarea dispoziţiilor legale în materia finanţelor publice şi a achiziţiilor publice cauzând astfel un prejudiciu bugetului local al orașului Ghimbav în cuantum de 239.641,20 lei, sumă care reprezintă totodată, un folos necuvenit pentru inculpații Iorga Marian Doru și SC PIASTRELA SRL. În acest sens inculpaţii au atribuit achiziții publice de igienizare / curățare a zonei aeroportului către inculpata SC PIASTRELA SRL, societate comercială al cărei asociat unic și administrator este inculpatul Iorga Marian Doru, cu încălcarea prevederilor legale în materia achizițiilor publice, care au fost decontate deși lucrările nu au fost executate, fiind prejudiciat astfel bugetul UAT Ghimbav.”, se arată în comunicatul de presă al procurorilor.

De asemenea, Toma Dorel, cu sprijinul Anei Alina Geogean, în data de 30 septembrie 2011, ar fi dispus ca din subvenția de 300.000 lei alocată din fondul de rezervă al Județului Brașov, în scopul susținerii obligațiilor de plată restante ale orașului Ghimbav, să fie achitate facturile fiscale emise de inculpata Piastrela SRL pentru servicii contractate ulterior adoptării hotărârii Consiliului Județean Brașov, în scopul obținerii de către firmă de foloase necuvenite în cuantum total de 160.014,19 lei.

Procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile ce aparțin inculpaţilor. Dosarul a fost trimis spre soluționare la Judecătoria Braşov, cu propunere de a se menține măsura asiguratorie.