Pe lângă acţiunile de salvare de care se ocupă, Dorel Onaca are şi o grupă de sânge compatibilă cu celelalte. Întrebat ce l-a determinat să doneze sânge, el ne-a spus: "faptul că el are nevoie de sânge şi eu o grupă foarte rară, 01, Rh negativ, compatibilă cu toate grupele de sânge. Am făcut acest lucru pentru oameni pe care nu îi cunoşteam deloc, în junglă şi peste tot pe unde am mers. Am putut să ajut pe oricine".
"Am considerat că e un lucru bun, mai ales că m-au sunat şi Florin Piersic aseară, şi doamna Anca Pandrea astăzi. Pur şi simplu, mă simt solidar cu toţi cei care vor să îi dau speranţă de viaţă lui Iurie Darie, mai ales că am crescut cu filmele lui", ne-a povestit Onaca.
El nu este un donator de sânge regulat, însă o face atunci când "acţiunea de salvare o cere". "Eu am acţiuni de salvări în toată lumea asta şi, pe oriunde am fost, chiar şi în junglă, au fost şi acţiuni în care a fost nevoie de sânge. Dumnezeu mi-a dat şi acest har, nu doar să fiu puternic fizic, ci şi să pot să îi ajut pe cei care au nevoie şi de sânge", a spus el.
La "diferite acţiuni" l-a cunoscut şi pe actorul Iurie Darie, iar după ce a donat sânge pentru el, scafandrul în vârstă de 47 de ani, merge să îl viziteze la spital.