Dop american în țevile lui Putin. Germania recunoaște întârzierea Nord Stream 2

Dop american în țevile lui Putin. Germania recunoaște întârzierea Nord Stream 2

Sancțiunile americane vor avea un impact asupra enormului gazoduct

Proiectul uriaș de aprovizionare a Germaniei cu gaz rusesc riscă să fie întârziat din cauza sancțiunilor americane, a declarat un parlamentar conservator german, luni.

Sancțiunile Washingtonului împotriva companiilor care participă la realizarea gazoductului Nord Stream 2, care leagă Rusia de Germania, vor retarda proiectul cu câteva luni și vor aduce creșteri suplimentare la costul total, a declarat, luni, Peter Beyer, un ales al Uniunii Creștin-Democrată (CDU) a cancelarului german Angela Merkel.

Companiile care realizează proiectul Nord Stream 2 au declarat sâmbătă, citate de presa franceză, că sunt hotărâte să termine lucrările cât mai repede, în ciuda deciziei unui subcontractor de a-și suspenda activitățile de teama sancțiunilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Liderul proiectului este gigantul rus Gazprom (50%) dar la Nord Stream 2 participă și coloși europeni precum Engie (Franța), Uniper și Wintershall (Germania), Shell (Anglia-Olanda) și OMW (Austria).

Peter Beyer a estimat însă că finalizarea uriașului gazoduct va avea loc în cel de-al doilea semestru al anului viitor.

Nord Stream 2 a fost virulent criticat de președintele american Donald Trump, care a declarat că Europa, în special Germania, va deveni dependentă de gazul livrat de Vladimir Putin.

La Moscova, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că speră ca sancțiunile americane nu vor afecta realizarea proiectului Nord Stream 2.

Peskov a estimat că este „prematur” să se vorbească de măsuri de retorsiune dar a prevenit că inițiativa Statelor Unite „nu va rămâne fără răspuns”.