Donatoare de OVULE, racolate într-un mod INEDIT. Ce sumă li se oferea femeilor la „Fabrica de BEBELUȘI”

Medicul israelian Raz Hochman a pus pe picioare o adevărată „afacere”, profitând de dorințele normale ale femeilor de a avea copii. Raz a dat naștere unei adevărate „fabrici de bebeluși”, unde se făceau recoltări de ovule și inseminări artificiale.

În urma faptelor sale, medicul Raz Hochman și-a aflat pedeapsa primită de la judecătorii români. Hochman s-a ales doar cu 3 ani de închisoare cu suspendare. Beneficiarele inseminării, aproape 500 de femei de origine israeliană, îi achitau mii de euro doctorului de la Med New Life Clinic. Ulterior, procurorii au reușit să confiște totul, inclusiv aparatura de vârf a instituției medicale.

De la bun început, anchetatorii români nu au mers neapărat pe varianta malpraxisului, pentru că, de cele mai multe ori, inseminările au fost reușite, pacientele, mulțumite, astfel că, în decursul procesului penal derulat în România, nu s-au constituit părți civile, scrie Cancan. Dacă actul medical nu a fost contestat, medicul israelian Raz Hochman a fost învinuit și judecat pentru „trafic de celule de origine umană”. Mai exact, el a plătit donatoarele de ovule și a ”vândut” mai departe materia genetică pe care a implantat-o femeilor dornice de a avea copii pe această cale, în schimbul unor sume importante de bani, iar asta definește, după legea penală românească, ”traficul”, mai informează sursa citată.

Procurorii au mai stabilit că doctorul israelian și angajații săi le-au mințit pe femeile cărora le recoltau ovule cu privire la numărul real al acestora, cu scopul de a le da mai puțini bani! „În scopul recoltării de ovocite din considerente pecuniare, donatoarele au făcut obiectul unei hiperstimulări, fiind, în anumite situații, supuse unui tratament hormonal vădit exacerbat pentru a se obține un număr cât mai mare de ovocite (…) Acestea au urmat o dată sau, în unele cazuri, de mai multe ori procedura, finalizată cu recoltarea de ovocite, determinate de sumele de bani de care beneficiau, pe fondul situației materiale dificile și a demersurilor inculpaților de inducere în eroare prin prezentarea în mod trunchiat ori eliptic a condițiilor, împrejurărilor și valențelor vătămătoare sănătății, generate atât de tratamentul acordat, cât și de puncțiile efectuate cu ocazia extragerii ovocitelor, operație invazivă ce se realiza după anestezia generală prealabilă a donatoarelor”, explicau procurorii în rechizitoriu, potrivit aceleiași surse. O donatoare era „răsplătită” cu suma de 600 de euro.