Evenimentul Zilei > International > Donald Trump va vizita cel mai periculos oraș al momentului, pentru a evalua pagubele
Donald Trump va vizita cel mai periculos oraș al momentului, pentru a evalua pagubele

Donald Trump va vizita cel mai periculos oraș al momentului, pentru a evalua pagubele

Șeful de la Casa Albă a luat o decizie anunțată de purtătorul de cuvânt.

Orașul Kenosha, din Wisconsin (Statele Unite ale Americii) s-a confruntat în ultimele zile cu manifestații puternice, după ce un bărbat afro-american, Jacob Blake a fost împușcat de șapte ori în spate de polițiști. Imaginile au fost surprinse de martori și au făcut înconjurul lumii.

În acest context, Donald Trump, președintele Americii, se pregătește să meargă în acest oraș, marți, 1 septembrie, după cum au anunțat oficialii de la Casa Albă. Aflat în campanie electorală, Trump se va întâlni cu reprezentanții forțelor de ordine și va evalua situația provocată de protestele vehemente. Blake are mari probleme fizice după ce a fost împușcat. Bărbatul a paralizat și nu se știe dacă va putea să mai meargă vreodată, conform jurnaliștilor britanici de la BBC.

La mijlocul acestei săptămâni, miercuri, trei persoane au fost împușcate, iar una dintre victime a decedat, conform forțelor de ordine, în urma protestelor. Protestatarii au intrat în confruntări cu forțele de ordine în apropierea clădirii tribunalului din oraș.

„Președintele se va întâlni cu poliția locală și va cerceta daunele provocate de protestele recente”, a fost anunțul făcut de Judd Deere, purtătorul de cuvânt de la Casa Albă. El a fost întrebat de jurnaliști dacă Donald Trump se va întâlni și cu membrii familiei lui Jacob Blake, iar oficialul a spus că programul nu a fost stabilit cu exactitate.

Președintele nu a discutat prea mult despre acest subiect. Întrebat dacă ofițerul care a tras ar trebui să fie acuzat, Trump a afirmat: „Urmăresc acest caz. Urmează să fiu informat și să primesc rapoarte. Nu mi-a plăcut ceea ce am văzut.”

Politicianul și-a făcut un crez din menținerea ordinii în SUA. El a avut un discurs ferm și după primul caz care a aprins starea de spirit în America, cel al lui George Floyd, care a declanșat proteste violente la nivel național.