Evenimentul Zilei > International > Donald Trump acuză The New York Times de trădare. Ce a provocat furia președintelui american
Donald Trump acuză The New York Times de trădare.  Ce a provocat furia președintelui american

Donald Trump acuză The New York Times de trădare. Ce a provocat furia președintelui american

Președintele american Donald Trump a acuzat publicația The New York Times de trădare, pentru că a publicat un articol în care afirmă că SUA intensifică atacurile cibernetice împotriva Rusiei.

 „Vă vine să credeţi că New York Times tocmai a publicat un articol în care afirmă că Statele Unite intensifică în mod substanţial atacurile cibernetice împotriva Rusiei. Acesta este practic un act de trădare din partea unui ziar care era pe vremuri extraordinar, doar pentru un articol, orice articol, chiar şi unul care este rău pentru ţară.

(…) în plus, nu este adevărat. Orice este posibil în presa coruptă din ziua de azi. Sunt capabili să facă, sau să spună orice, fără să se gândească deloc la consecinţe!. Aceştia sunt nişte laşi şi, fără dubiu, inamici ai poporului”, a scris Trump pe Twitter.

Declarația liderului american vine în contextul în care The New York Times a publicat un articol, în care susține că a desfăşurat noi instrumente cibernetice care au ca ţintă reţeaua electrică a Rusiei, citând actuali şi foşti oficiali guvernamentali, potrivit Dailymail.

Publicația i-a dat replica lui Donald Trump, tot pe Twitter, afirmând că „este periculos să acuzi presa de trădare” şi notând că oficiali din domeniul securităţii naţionale nu şi-au exprimat îngrijorarea faţă de acest articol, înainte să fie publicat.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.