După ce vicepreşedintele Statelor Unite, Mike Pence, a fost huiduit pe Broadway, vineri seara, de către publicul musicalul-ului „Hamilton”, iar unul dintre actori i-a transmis un mesaj despre importanţa protejării diversităţii, Donald Trump a reacţionat pe Twitter şi le-a cerut actorilor să-i prezinte scuze „minunatului viitor vicepreşedinte”. Unii artiști au reacționat la îndemnul lui Trump și au luat poziție

Prezent pentru a asista la premiatul musical „Hamilton”, la Teatrul Richard Rogers, Pence a fost întâmpinat la intrarea în sală de câţiva simpatizanţi, iar apoi, când a fost recunoscut, mai mulți spectatori au început să-l huiduie.

„Minunatul nostru viitor Vicepreședinte a fost hărțuit aseară la teatru, de distribuția din Hamilton. Asta nu trebuie să se mai întâmple”, a scris Trump pe Twitter.

Îndemnului lui Donald Trump i s-a alăturat artistul Steven Van Zandt, care a criticat ceea ce s-a petrecut în teatru. Mai mult, el spune că gestul actorului Brandon Dixon, care a citit, după căderea cortinei, un mesaj al întregii echipe adresat lui Pence, este neprofesionist.

Van Zandt, vechi membru al trupei lui Bruce Springsteen, E Street Band, a susținut că: "Artiștii musicalului au făcut o greșeală. Teatru ar trebui să fie sanctuar. Protejați-vă publicul, nu-l faceți de râs", a scris el pe Twitter.
Chitaristul a adăugat apoi: "Nimeni de pe această planetă nu este de acord cu ceea ce reprezintă Pence. Dar nu tolerez agresiunea, sub nici o formă". Întrebat ce înseamnă pentru el "agresiune", Van Zandt a răspuns: "Un tip vine la un spectacol pe Broadway, pentru o seară de relaxare. În schimb, el este luat la rost. Este agresiune!”, a adăugat artistul.