Membrul cheie al campaniei lui Trump a fost concediat de republican după ce, fiica sa Ivanka, i-ar fi sugerat că Lewandowski are un comportament necorespunzător cu funcţia pe care o deţine. 

Acesta din urmă a fost implicat într-un scandal public cu Hope Hicks, ofiţerul de presă din campanie. Luna trecută, cei doi au fost implicaţi într-un conflict, ceea ce a determinat-o pe Ivanka Trump să ia atitudine. 

Totodată, surse apropiate de echipa care se ocupă de imaginea miliardarului spun că Lewandowski ar fi făcut câteva comentarii nepotrivite la adresa ginerelui lui Trump, Jared Kushner.

Hope Hicks a emis un comunicat de presă prin care explică situaţia din interiorul campaniei lui Trump.

„Campania electorală, Donald J Trump Preşedinte, care până în acest moment a stabilit un record istoric pentru republicani, primind aproximativ 14 milioane de voturi, anunţă că începând de astăzi, Corey Lewandowski nu mai face parte din această echipă. Îi suntem profund recunoscători pentru munca depusă şi îi dorim mult succes în tot ceea ce va întreprinde în viitor.”

Plecarea managerului de campanie vine într-un moment inoportun, deoarece Donald Trump se confruntă cu o scădere dramatică în sondaje.