Donald Trump renunţă la republicani. Candidează la alegeri ca independent

Donald Trump renunţă la republicani. Candidează la alegeri ca independent

Magnatul imobiliar şi animatorul de reality-show-uri Donald Trump a părăsit partidul republican şi s-a înregistrat pe listele electorale din New York în calitate de candidat independent la alegerile prezidenţiale din SUA, din 2012, scrie presa americană.

Anunţul a fost făcut de avocatul lui Trump, Michael Cohen, prin intermediul site-ului The Hill. "Dl Trump afirmă de un an că nu este mulţumit de ideea de a candida din partea republicanilor şi că ar putea candida ca independent", a precizat Cohen, potrivit publicaţiei "Les Echos" Donald Trump s-ar putea prezenta sub culorile American Elect, un site de Internet destinat selecţionării unui candidat independent aflat în afara părţilor stabilite. Trump lansase cu mult timp în urmă ideea că va intra în cursa pentru alegerile primare din Partidul Republican, însă nu a părut nicio clipă interesat să se lanseze în campania elctorală. Criticii săi l-au acuzat că, de fapt, nu ar fi dorit decât să îşi facă mai multă publicitate Donald Trump a fost unul dintre cei mai aprigi opozanţi ai politicii preşedintelui Barack Obama, sugerând că liderul de la Casa Albăl nu este născut în Statele Unite şi cerându-i cu insistenţă să îşi facă public certificatul de naştere.

În vârstă de 65 de ani, Trump are o avere estimată la două miliarde de dolari, conform revistei Forbes. Succesul său se datorează în bună măsură afacerilor pe piaţa imobiliară din New York, şi rolului principal din seria TV "The Apprentice" (Ucenicul), în urma căruia a câştigat 3 millioane de dolari pe episod.

Ne puteți urmări și pe Google News