Se spune că președintele a înlocuit mobilierul pe care soția lui l-a ales, evident cu piese mai puţin ostenative, potrivit unor dezvăluiri din interiorul Casei Albe.

New York Times susține că Trump a înlocuit tot ce a ales Melania  deoarece a vrut acelaşi stil  în conformitate cu ce are în imensul apartament din Trump Tower, adică, cu mult "auriu"

Surse apropiate Melaniei, spun că prima doamnă a ales "linii simple de mobilier și moderne". Afirmând că acest comportament este un exemplu de incapacitate a lui Trump de a "se răzbuna chiar și cu cele mai mici cereri din partea soției sale".  Directorul de comunicații al Melaniei, Stephanie Grisham, a respins acuzațiile, spunând că "ambii aleg decorul".

Potrivit celor apropiați de familie, Melania este "cea mai puternică voce" din viața lui Trump și este una dintre puținele care dețin o influență asupra lui.  Thomas J. Barrack Jr. a adăugat: "O ascultă mai mult decât oricine și îi respectă sfatul și nu numai pentru că îi este soție, ci pentru loialitatea, grația, încrederea, eleganța, intelectul și instinctul, toate sunt testate în timp și dovedite".