Pe 4 ianuarie, în calendarul creștin-ortodox este Pomenirea Soborului Sfinţilor Măriţilor Apostoli, cei Şaptezeci la număr – Teoctist, egumenul de la Cucumia Siciliei și Apolinaria. Nimic în ”Kalendar”.

Dragi lupi, padwani și hobbiți ieri, la ora 21:00 am băut un pahar de vin bun pentru J.R.R. Tolkien, așa cum este ritualul asociației, la cei 125 de ani de la nașterea profesorului. Spre dezamăgirea mea am primit doar trei epistole despre Tolkien și niciuna despre propunerea mea de a crea Societatate Tolkien România, afiliată la societatea-mamă din Marea Britanie. Hai să zicem că toată lumea era fascinată de nașterea guvernului României. Dar, tare mă tem că lumea este prea colapsată în ea însăși, într-o insensibilitate care o apără de decepții, o nesimțire de yoga, o nirvana mic burgheză, nu o interesează nimic și totul, dar nimic valoros, pentru că valoarea te pune la încercare. Este greu să te pui cu John Ronald Reuel Tolkien! Acum trebuie să vă spun un secret! Doar varianta în limba engleză și poate, cea în franceză, aduc ceva din măreția operei lui Tolkien. Cu tot respectul, dar traducerile în limba română sunt foarte bune, dar nu cântă, nu vibrează, sunt foarte departe de original, nu sunt adaptate, numele sună urât, traducătorii sunt maeștrii în limba engleză și română, nu în opera lui Tolkien! Dar, nu despre profesorul Tolkien vreau să vă povestesc, cu toate că aș putea să vă țin interesați o săptămână întreagă.

Se știe că, în curând, Donald Trump se va instala la Casa Albă. Deja toți jurnaliștii acreditați se întreabă ce va sosi cu el la Casa Albă, un cățel, sau un pisoi, este obligatoriu, o superstiție drăguță. Și cei mai cinici se întreabă ce mesaje scârboase o să lase administrația lui Obama pe rețeaua internă, supersecurizată, administrației Trump. Gurile rele spun, că, Obama, când a preluat biroul oval a găsit un mesaj de îndemn la muncă, să facă cât mai mult, ”fac iu”! Ceea ce a făcut și el cu toți americanii și cu toți oamenii planetei, dar parcă în special i-au plăcut românii!

Instalarea lui Donald Trump la Casa Albă deschide posibilitatea realizării a două dintre profețiile lui Nostradamus. Statistic, fiecare președinte republican, a avut războiul lui. Nici Donald nu o să facă excepție.

Catrenul XXI din Centuria V și Catrenul LXXXVI din Centuria IX. Iată:

Quant ceux du polle artiq unis ensemble,

En Orient grand effrayeur et crainte,

Esleu nouveau soustenu le grand tremble,

Rodes, Bisance de sang Barbare taincte.

Comme un gryphon viendra le Roy d’Europe,

Accompagné de ceux d’Aquilon,

De rouge et blanc conduira grand troupe,

Et iront contre le Roy de Babylon.

Sunt două catrene unite prin algoritmul germanului Manfred Dimde, care și-a dedicat toată viața găsirii cheii de interpretare a celor nouă Centurii ale doctorului Michel de Notre Dame. V-am istorisit altă dată adevarata biografie a astrologului Caterinei de Medici, nu mai revin.

Cele două catrene averizează despre un mare război. Care se poate petrece cât de curând, în anul 2017, sau în următorii, sunt discuții asupra timpului indicat de Nostradamus.

Interpretarea este că cei de la Polul Artic, adică SUA și Rusia se vor alia, se vor uni împreună. Probabil că o să-mi obiectați că SUA nu se învecinează cu Polul Nord. Cute, but wrong! Alaska, Alaska cui o lăsați? Deci cele două puteri sunt SUA și Rusia. Instalarea ca președinte a lui Donald Trump poate duce la o alinață efemeră cu Rusia, pentru un scop bine definit. Cum a fost în al Doilea război mondial, ați uitat? Alianța celor două puteri va stârni teamă și groază în Orient. Noul stat, noul ales, care nu poate fi decât Daech, Califatul Levantului și al Bizanțului va suporta marea încercare, tulburare. Sudul Siriei și Nordul Irakului va fi tot pătat de sânge barbar, musulman, adică.

Cel de al doilea catren arată desfășurarea războiului, care la început va fi un atac masiv, cum nu s-a mai văzut, aerian. Ca un grifon, fiară supremă înaripată, se va repezi Regele Europei, adică Uniunea Europeană. NATO-UE poate ridica în aer peste 35.000 de avioane de luptă de diverse roluri și capacități. Alături vor fi cei ai Vulturașului, adică USAF, aviația americană, care numai de pe cele 22 de portavioane pot ridica între 2.000 și 5.000 de avioane de luptă și helicoptere. Roșu și alb va conduce marea armată. Roșu și alb sunt culorile Poloniei. Se știe că la ora actuală Polonia are una dintre cele mai bune forțe armate din lume plus o Gardă Națională bine înarmată și foarte inimoasă. Nu ați observat, dar printre primii care l-au felicitat personal pe Donald Trump și pe soție a fost ambasadorul Poloniei la Washington, Piotr Wilczek. Gurile rele spun că prin vinele frumoasei doamne Melania Trump curge și o litră de sânge polonez. Tot aceleași guri rele spun că ambasadorul polonez a fost reținut de Donald la masă. Ce or fi vorbit? Fac pariu că președintele ales i-a spus polonezului să nu-i pară rău de miliardele cheltuite pe arme, pentru că o să le folosescă în curând, în Orient. Și vor merge toți contra Regelui Babilonului. Indubitabil, contra Daech!

Fiți liniștiți, România și românii nu sunt pomeniți în profeția lui Nostradamus, nici nu ar fi avut cum. O să stăm în fața televizoarelor cu corn flakes și bere ca să o vedem la CNN pe Cristiane Amanpour în fața unui Mosul cu cerul plin de trasoare pe cale să fie cucerit de Alianța Nordului.

Așa o să fie tăiat capul viperei și create condițiile repatrierii refugiaților, în condiții de pace și reconstrucție.

Dragi lupi, padawani și hobbiți, ceea ce urmează nu este o profeție. Elon Musk a hotărât să continue lansările rachetei Falcon 9 și să pună pe oribită un satelit de telecomunicații din seria Iridium NEXT. SpaceX a programat lansarea pentru 8 ianuarie, duminica aceasta.

Vă mai amintiți de explozia rachetei Falcon 9, în septembrie trecut, la Cap Canaveral? Elon Musk a luat-o foarte personal. Nu era vorba numai de zecile de milioane care plecau în fum, ci de propria mândrie, de noroc. A dispărut o săptămână, probabil s-a dus în Africa de Sud, undeva în deșert și a urlat cât a putut. El crede că un conducător trebuie să fie inspirat, să aibă idei, bun conducător de oameni și să aibă… noroc! De aceea finul meu, care lucrează cu Elon Musk, mi-a spus că a luat-o personal, ca un atac la propria persoană. S-a întors, calm și zâmbitor și a oferit 20.000 $ cui găsește motivul pentru care Falcon 9 a făcut explozie. Am văzut-o și eu, explozia, este extrem de spectaculoasă. I-am spus finului meu să o vândă unor firme din industria cinematografică de efecte speciale, pentru filme SF. Din fericire la lansare exista și o cameră video cu 320 de imagini pe secundă, așa că analizând 24/24 și 7/7 s-a tras concluzia că explozia a fost produsă de fisurarea rezervorului de mare presiune de oxigen lichid, din a doua treaptă a rachetei. Și s-au luat măsurile necesare.

Să vedem lansarea din 8 ianuarie, dacă nu se amână – este producătoare de venituri, prin satelitul de comunicații, sau, o nouă pierdere?

Așa este în viață, câștigi sau pierzi, dar mai ai, mereu, o șansă, pentru că, în definitiv, mâine este o altă zi!

BERBEC   Ai o zi de început de an bună. Activitatea încă nu a ajuns la vârf, doar se turează motoarele. Ai puțin timp pentru tine, fă-ți proiecte realiste, o foaie de parcurs, pentru anul 2017! Încă o zi dinamică, cu o desfăşurare aproape surprinzătoare. Eşti mereu surprins(ă) de cât de rapid poate să treacă timpul. În activitatea proprie, fie la serviciu, fie unde activezi, sau înveți, la muncă, întâlneşti oarecare opoziţie, ca o parașută, la propriu, care se deschide în spatele unei mașini de curse, care încearcă să-ţi frâneze rapiditatea. Nu te enerva, nu reacţiona disproporţionat ci încearcă să-ţi păstrezi calmul şi să lămureşti pe cei din jur cum stă treaba. Dacă nu te ajută, măcar să nu te impiedice!

TAUR   Păstrează-ţi calmul şi zâmbetul pe buze şi fii mai modest, mai practic. Nu te păcăli singur, nu-ţi face proiecte grandioase, care cu siguranţă vor fi contrazise mai târziu de realitate! Astăzi poţi să ceri o favoare sau o înlesnire de la anturaj, adică de la prieteni, sau de la familie, sau chiar de la serviciu, dacă eşti convingător! Ai un program aglomerat, dar astăzi este bine sa vorbeşti mult fără să spui nimic şi să nu iei decizii importante. „Disimularea inteligentă” a fost întotdeauna cheia succesului, în afaceri, dragoste, sau război. Nu este vorba de falsitate sau ipocrizie. Vrei să ai o viaţă plăcută, să ai un răspuns bun, armonios de la cei din jur. Luptă pentru asta!

GEMENI   Ai mai multă energie decât de obicei, fapt indicat de conjunctura favorabilă şi întărită de Marte în conjuncție cu Neptun, în Pești. Nu te enerva dacă oamenii şi lucrurile, astăzi, întârzie! Evită discuţiile lungi şi fără rost, dar nu fi concis ca un automat care spune ora. Pildele, povestiorele, bancurile şi mai ales tăcerile cu subânţeles sunt mai grăitoare decît o mie de discursuri meşteşugite! Adică comunicarea indirectă, care poate foarte bine convinge spiritele rudimentare. Veşti bune spre sfîrşitul zilei. Evită să te enervezi din lucruri de nimic, fii constructiv în tot ce faci. Nu lua hotărâri când eşti iritat – mai bine lasă lucrurile să se rezolve singure. Nu aştepta foarte mult, mai ales de la cei cu care te întâlneşti mai pe seară.

RAC    Nicio planetă în zodie, dar trei corpuri cerești în opoziție. Ai o perioadă mai densă, mai dificilă, în care poți să fii contrazis de persoane la care nu te așteptai. Fii atent la comunicare! Nu judeca performanţele membrilor familiei tale, sau ale prietenilor. Fiecare are modul lui de a reacţiuna, fiecare este o persoană diferită de tine având propria scară de valori şi propriile aspiraţii. Şi proprii bani și interese! Nu aştepta foarte mult de la cei cu care te întâlneşti astăzi. Nu promite, la rândul tău, nimic! Este vorba de distracţie, nu de afaceri. Nu amesteca plăcutul, cu utilul. Totuşi, o informaţie de ultimă oră se pare că te avantajează. Verifică cu prietenii apropiaţi şi de încredere.

LEU   Ceva te nemulţumeşte, sau cineva nu-ţi place. Sau, amândouă, la un loc. Nu te repezi, pândeşte-l în liniște pe renegat, să vedem, ce mai zice, ce mai face! Până la momentul favorabil! O dimineaţă mai aglomerată. Ia deciziile care se impun încă de dimineaţă! Trebuie să te organizezi mai mult, să fii mai eficient, nu ai timp, mai ales în prima parte a zilei. Eşti supus la două influenţe relativ puternice, dar opuse. Evită pe cât posibil discuţiile în familie, sau discuţiile în contradictoriu cu partenerii şi/sau asociaţii, mai ales despre proprietăţi, sau, posesiuni comune. Utilizează orele de lumină pentru treburile importante pe care le ai de făcut. Nu uita că loialitatea este în zilele de azi lucrul cel mai scump şi marfa cea mai rară.

FECIOARĂ   Cineva încearcă să-ţi intre în graţii, să profite de faptul că ajuți pe toată lumea. Mai multă prudenţă cu cei care vor să-ţi devină prieteni, dar doresc doar să se folosească de tine. Niciodată nu eşti suficient de abil social, nu speculezi oportunităţile. Poate că astăzi şi în perioada următoare poţi să faci o alianţă cu cineva care s te completeze. Nu lua și nu da bani cu împrumut. Este greu, dar trebuie să reziști! Ai o perioadă interesantă, vorba înţeleptului chinez, poţi profita de ea, dacă poţi! Dacă nu poți, du-te, mai pe seară, la un film nou, este o distracție încă ieftină.

BALANŢĂ   Eşti avantajat în cursul dimineţii. Cu siguranţă,  găseşti multă satisfacţie în faptul că ajuţi, la serviciu, un coleg. Poţi îndrepta convenabil o eroare involuntară din trecutul recent. Aspecte favorabile par că te avantajează mai ales în planul mental, al proiectelor, şi prin urmare, logică, şi pe plan social.  Trebuie neapărat să analizezi evenimentele din ultimul timp, să tragi concluziile care se impun şi sa iei imediat măsurile necesare. Un melodie nostimă, care îți umblă tot timpul prin cap, te obsedează, o discuţie cu prietenii la un vin fiert, cu scorţişoară, o cină plăcută cu toată familia – ceva de genul acesta care să-ţi încălzească inima şi să justifice aspectele favorabile astrologice.

SCORPION  O dimineaţă care seamănă cu altă dimineaţă în care rutina discuţiilor obişnuite de acasă, sau de la serviciu, pare automată şi cu o impresie ciudată de “déjà vu”. Parcă nu este un an nou! Zi incertă şi uşor disarmonică până la orele prânzului, apoi totul intră în echilibru. Totuşi, nu este o zi critică, ceea ce te fereşte parţial de extreme, de neplăceri. Stăpâneşte-ţi pornirile extravagante, sau, excesiv de vanitoase. Nu cheltui sub impulsul momentului. Întâlnirile sau activităţile sociale de dimineaţă îţi aduc un oarecare confort şi îţi motivează acţiunile ulterioare. Aspecte minore benefice te avantajează, parțial, în lămurirea, în clarificarea, unei situaţii familiale în cursul unei convorbiri la mobil. În a doua parte a zilei, după program, stai acasă, nu te duce în oraş!

SĂGETĂTOR  Astăzi eşti foarte energic, la serviciu, sau, acasă. Noi proiecte profesionale, dar şi treaba din casă te aşteaptă ca să-ţi desfăşori energia şi spiritul de “cel ce gândeşte singur”! Poţi să te implici mai mult în viaţa celor mici, fie că este vorba de copii, fie de animăluţe. Aşa o să petreci momente plăcute care îţi umplu inima de veselie şi bunăvoinţă. De asemenea o zi favorabilă micilor deplasări. Atenţie la vremea schimbătoare când frigul te poate cuprinde când Soarele zâmbeşte cu dinţi! Poţi să te duci la cumpărături, sigur, este o activitate plăcută, poate un catharsis, dar programează exact ceea ce vrei să achiziţionezi. Adică, mai practic, fă o listă de cumpărături!

CAPRICORN   Te gândeşti la planuri pe termen lung. Foarte bine, dar nu pierde din vedere problemele urgente de astăzi care solicită intervenţia ta imediată. Renunţă la ideea falsă că “ai timp”. Nu ai! Nu promite, la rândul tău, mai nimic! Fii evaziv, vorba bancului! Atenţie la o veche, sau mai nouă durere, probabil la genuchi, articulaţie aflată sub semnul Capricornului. Concentrează-ţi atenţia asupra surselor tale de venituri. Analizează, sintetizeză, decide şi controlează. Apoi apucă-te şi de muncă, dacă mai ai timp. Glumind serios: poate este vremea să-ţi diversifici activitatea, să găseşti o sursă suplimentară de venituri. Gândește-te, cercetează, află! Sunt o mulţime de job-uri care se potrivesc profilului tău psiho-somatic, din cele care folosesc cunoştiinţele tale solide şi serioase. Ai speculat vreodată la bursă?

VĂRSĂTOR   Dacă ai hotărât ceva, nu te lăsa abătut. Însă azi eşti uşor distrat, aşa că trebuie să ai voinţă şi tenacitate. Evită, însă deciziile şi întâlnirile importante, amână-le pentru o zi mai bună. Conjunctura astrologică pare nefavorabilă, dar tu nu trebuie să te şifonezi pentru atâta lucru! Ai întotdeaun de partea ta Liberul Arbitru, decizia proprie, şi un sfătuitor bun. Sfatul meu este să fii mai atent decât de obicei la tot ceea ce înseamnă parteneriat, fie că este vorba de afaceri, fie de dragoste, sau de amândouă. O informaţie te luminează la propriu şi la figurat. Nu te grăbi, însă, ca să tragi concluzii. Supravegheză-ţi regimul alimentar. Mănâncă mai puţin şi mai des şi evită factorii alergeni.

PEŞTI   Astăzi ai o oportunitate, poate o perfecţionare, o propunere, poate o călătorie, delegație, ceva care, cu siguranţă, te scoate din monotonia activităţii profesionale, munca ta de fiecare zi! Astăzi, însă, stai liniștit, zâmbește şi nu te apuca de schimbări esenţiale – nu este încă timpul! Nu trebuie să te nemulţumescă faptul că astăzi că nu ai făcut mai mult: “drumul de o mie de leghe începe cu un pas” spune înţeleptul. Evită să te implici în orice activitate legată de autorităţi, mai ales dacă este vorba de autorităţile locale. Atenţie la sănătate şi mai ales dă suficientă atenţie la cu ce te încălţi, la confortul piciorului şi la stabilitate, la gheaţa de pe jos, dacă există în regiunea ta.