Evenimentul Zilei > International > Donald Trump a interzis ambasadelor să arboreze un drapel pe catargul oficial
Donald Trump a interzis ambasadelor să arboreze un drapel pe catargul oficial

Donald Trump a interzis ambasadelor să arboreze un drapel pe catargul oficial

Donald Trump a modificat radical politica în ceea ce privește comunicatea LGBT, extrem de permisivă pe timpul administrației Obama. Luna iunie este declarată luna LGBT și pe clădirile ambasadelor SUA se obișnuia să fie arborat drapelul curcubeu.

În acest an, administrația Trump a respins solicitările diplomaților americani care au făcut solicitarea să arboreze steagul curcubeu pe clădirile ambasadelor în luna iunie, notează nbcnews.ro.

Ambasadele americane din Israel, Germania, Brazilia și Letonia se numără printre cei care au cerut permisiunea Departamentului de Stat și în urma refuzului, aceștia s-au declarat nemulțumiți.

Totuși, steagul LBGT și alte simboluri pot fi expuse în interiorul ambasadelor, dar nu pe catargul oficial.

Ambasadorul SUA în Germania, Richard Grennel, cataloghează decizia administrației Trump extrem de provocatoare, mai ales că acesta este un activist pentru drepturile homosexualilor. În luna februarie, acesta a invitat la cină, la reședința sa din Berlin, mai mulți lideri ai asociațiilor care susțin drepturile comunității LBGT.

Ca urmare a deciziei luată de Trump, Grennel a declarat pentru NBC că steagul va fi arborat în „cât mai multe locuri poate ambasada”.

În Germania, festivitățile dedicate LBGT continuă în luna iulie prin  parada anuala Christopher Street Day, care are loc în zile diferite în diferite părți ale Europei.

Un român prins cu 200 de kilograme de marjuana în camion a beneficiat de clemența judecătorilor germani

La un an după ce a fost prins cu 200 de kilograme de marijuana în camion, droguri ascunse printre pepeni și piersici, aduse din Spania, un român a fost condamnat de un tribunal din Bavaria la patru ani de închisoare.