Evenimentul Zilei > International > „Donald Trump ar putea lansa de unul singur un atac nuclear”. Cine crede asta
„Donald Trump ar putea lansa de unul singur un atac nuclear”. Cine crede asta

„Donald Trump ar putea lansa de unul singur un atac nuclear”. Cine crede asta

Democrata Hillary Clinton spune că republicanii vor încerca să scape de președintele actual al SUA în 2020, la următoarele alegeri prezidențiale

Hillary Clinton a declarat că se teme că Donald Trump ar putea lansa un atac nuclear și că nimeni nu va reuși să-l oprească.

Fosta secretar de Stat american și candidată la prezidențialele din 2016 din partea Partidului Democrat a afirmat că se teme că Trump ar putea lansa o primă lovitură într-un acces de furie și a adăugat că membri ai Cabinetului Trump ar pune la cale introducerea unor noi reguli care să-l oprească să ordone, unilateral, un atac, conform The Independent.

Vorbind la Londra, într-un festival londonez de literatură, care se desfășoară până la 1 noiembrie, Clinton a spus: „Există un mare risc de calcul greșit”. Ea a amintit o reclamă electorală de anul trecut, în care un veteran al armatei, fost membru al echipei de la Casa Albă care se ocupa de eventuala lansare a unei rachete nucleare. Iar el avertiza, în spotul electoral, să nu i se permită accesul lui Trump la cordurile nucleare.

„Mulți oameni s-au gândit că probabil exagerez, dar acum suntem îngrijorați și Congresul este îngrijorat dacă pot sau nu să-i ia lui Trump decizia totală, astfel încât într-un moment încordat să nu pună mâna pe telefon și să sune pe oricine se află în centrul de control la momentul respectiv”.

Întrebată dacă se teme că Trump ar putea lansa o lovitură nucleară, ea a răspuns: „Sunt îngrijorată în legătură cu asta. Am avut multe dispute cu mulți oameni care au fost președinți în timpul vieții mele, dar niciodată nu am fost îngrijorată în această privință”, a spus ea.

În contextul unor sondaje de opinie care arată că sprijinul pentru Trump a scăzut, Clinton spune că republicanii vor încerca să îl oprească pe președinte să mai candideze pentru un nou mandat, în 2020.