Donald Trump acuză Beijingul de incompetenţă

Donald Trump acuză Beijingul de incompetenţă

Preşedintele Trump a numit OMS „marionetă a Chinei” înainte de a redacta o scrisoare pe care a trimis-o șefului organizației, Tedros Adhanom Ghebreyesus, amenințând că va îngheța temporar finanţarea.

Președintele american, Donald Trump, încearcă să impulsioneze revenirea cât mai rapidă la normalitate a Statelor Unite. Totodată şi-a  exprimat dorinţa ca  Summitul G-7 din iunie să fie organizat la Camp David și nu prin videoconferință.

În termeni extremi de duri la adresa unuia din oficialii chinezi, reacuză din nou Beijingul de incompetență în gestionarea crizei coronavirusului, iar noua strategie a Casei Albe privind China anticipează o posibilă degradare și mai puternică a relaţiilor sino-americane.

Președintele Trump nu a nominalizat persoana din China, dar, cu puțin timp înainte, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe l-a acuzat pe Donald Trump că folosește Organizația Mondială a Sănătății ca țap ispășitor pentru a-şi ascunde incompetența propriului răspuns la pandemia de coronavirus.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de altă parte, astăzi, Casa Albă a trimis Congresului strategia sa privind China, în care subliniază diverse acțiuni ale Beijingului, care, argumentează administrația Trump, ameninţă interesele economice, de securitate și valorile americane.

Raportul spune că administrația Trump "este pregătită pentru mai multe fricțiuni în relațiile bilaterale, pentru a proteja interesele Statelor Unite, în mod special pe cele de securitate și economice", notează Radio România Actualităţi.

Mai mult, Rusia s-a alăturat Chinei pentru a denunța amenințarea președintelui Donald Trump de a scoate Statele Unite din Organizația Mondială a Sănătății în ceea ce privește manipularea pandemiei coronavirusului.