Evenimentul Zilei > International > Donald Trump a lansat propria platformă de comunicare. Sfidează Facebook și Twitter
Donald Trump a lansat propria platformă de comunicare. Sfidează Facebook și Twitter

Donald Trump a lansat propria platformă de comunicare. Sfidează Facebook și Twitter

Fostul președinte Trump a lansat marți o platformă de comunicații, care va servi drept „un loc pentru a vorbi liber și în siguranță” și îi va oferi posibilitatea de a comunica direct cu adepții săi, după ce a fost interzis pe site-uri precum Twitter și Facebook.

Platforma de comunicare „De la biroul lui Donald J. Trump” apare pe www.DonaldJTrump.com/desk. Spațiul virtual creat îi permite lui Trump să posteze comentarii, imagini și videoclipuri, anunță Fox News.

„Într-o vreme a tăcerii și minciunii”, spune un prim videoclip pe care Trump l-a postat marți seara pe platformă. Videoclipul redă apoi știri care descriu suspendarea sa de pe Twitter. „Apare un far de libertate. Un loc pentru a vorbi liber și în siguranță”, continuă videoclipul, arătând noua platformă. „De la biroul lui Donald J. Trump”.

Tehnologia pare să fie alimentată de Campaign Nucleus – „ecosistemul digital creat pentru gestionarea eficientă a campaniilor și organizațiilor politice”, creat de fostul său manager de campanie, Brad Parscale. Spațiul virtual îi permite lui Trump să posteze și le permite adepților să distribuie postările fostului președinte pe Twitter și Facebook, cu toate acestea, noua platformă nu are o caracteristică care să permită utilizatorilor să „răspundă” la postările lui Trump.

„Aceasta este doar o comunicare unidirecțională”, a declarat pentru Fox News o sursă familiarizată cu proiectul. „Acest sistem îi permite lui Trump să comunice cu adepții săi”.

Site-ul are o listă de înscriere pentru ca oamenii să își introducă numerele de telefon și adresele de e-mail pentru a primi alerte pentru momentul în care Trump postează un nou mesaj. Noua platformă a lui Trump a ieșit la iveală marți, după ce consilierii săi au confirmat Fox News că fostul președinte intenționează să „avanseze” pentru a crea o platformă socială proprie după ce a fost interzis de pe Facebook, Twitter, Instagram, YouTube și Snapchat după revolta din Capitol.

„Site-ul președintelui Trump este o resursă excelentă pentru a găsi ultimele sale declarații și puncte culminante din primul său mandat, dar aceasta nu este o nouă platformă de socializare”, a declarat consilierul principal Jason Miller pentru Fox News. „În viitorul foarte apropiat, vom avea informații suplimentare pe acest front.”

Lansarea platformei vine, de asemenea, cu doar o zi înainte ca Consiliul de supraveghere al Facebook să anunțe decizia cu privire la suspendarea pe termen nelimitat a lui Trump de la Facebook și Instagram.

În ianuarie, consiliul a acceptat trimiterea unui caz de la Facebook pentru a examina interdicția, precum și pentru a oferi recomandări de politici privind suspendările atunci când utilizatorul este un lider politic.

Facebook a decis să-l blocheze pe Trump „la nesfârșit” după revolta din 6 ianuarie din Capitolul SUA, CEO-ul Mark Zuckerberg spunând că „cred că riscurile de a permite Președintelui să continue să ne folosească serviciul în această perioadă sunt pur și simplu prea mari”.

Indiferent de decizia Facebook, miercuri, un purtător de cuvânt al Twitter a declarat pentru Fox News că Trump este suspendat definitiv de la tweeting.