“E ridicol, n-o faceți”, a scris el luni pe Twitter. Această decizie a fost luată duminică în urma manifestațiilor împotriva rasismului în Statele Unite, care se înmulțesc de la moartea lui George Floyd pe 25 mai la Minneapolis.

Primarul din New York, Bill de Blasio, a anunțat că statuia va fi ridicată, deoarece simbolizează colonialismul și discriminarea rasială, au arătat mass media americane.

Statuia îl arată pe fostul președinte călare, înconjurat de un amerindian și un african. Ea se află la intrarea Muzeului din 1940, potrivit “Washington Times”.

Proteste în SUA

Protestele antirasism şi demonstraţiile contra brutalităţii poliţiei s-au răspândit rapid în SUA după moartea lui George Floyd.

Poliţia din Seattle (nord-vestul SUA) a anunţat că anchetează un al doilea incident armat din ultimele 48 de ore înregistrat în „zona autonomă” creată de manifestanţi într-un cartier din această metropolă, transmite Reuters.

”Poliţia anchetează un incident armat din interiorul zonei CHOP (Capital Hill Organized Protest). O persoană se află la Centrul medical Harborview având răni provocate de gloanţe”, a scris pe Twitter departamentul de poliţie din Seattle.

Într-un prim incident, înregistrat sâmbătă, un tânăr a fost ucis şi un altul rănit grav de focuri de armă în „zona autonomă” din cartierul Capitol Hill din Seattle.

Această „zonă autonomă” a fost instituită în cadrul valului naţional de manifestaţii împotriva violenţei poliţieneşti şi a rasismului care a urmat morţii lui George Floyd, un afro-american care a decedat în Minneapolis, pe 25 mai, după ce un poliţist alb l-a presat cu genunchiul pe gât timp de aproape nouă minute.

De două săptămâni, manifestanţii ocupă cartierul Capitol Hill din Seattle. Ei au creat ceea ce au numit o zonă fără poliţie şi susţin că fac un experiment social care se desfăşoară în cadru paşnic.