Evenimentul Zilei > Horoscop > Domnule profesor Ion Coja, vă mulțumesc că m-ați PLAGIAT! Sfaturi astrologice pentru Laura Codruța Kövesi. Taurii reușesc, Racii au o zi norocoasă | Horoscopul lui Dom’ Profesor
Domnule profesor Ion Coja, vă mulțumesc că m-ați PLAGIAT! Sfaturi astrologice pentru Laura Codruța Kövesi. Taurii reușesc, Racii au o zi norocoasă | Horoscopul lui Dom’ Profesor

Domnule profesor Ion Coja, vă mulțumesc că m-ați PLAGIAT! Sfaturi astrologice pentru Laura Codruța Kövesi. Taurii reușesc, Racii au o zi norocoasă | Horoscopul lui Dom’ Profesor

Pe 23 decembrie s-au născut Joseph Smith, Jean-Francois Champollion, Eugenia Popovici, Alexandru Apolzan.

În calendarul creştin ortodox sunt Sf. cei zece Mucenici din Creta, Pavel din Neocezareea, Naum. Pentru cei care nu călătoresc, sau nu sunt bolnavi, este o zi lungă de post.

Dragi lupi, padawani și hobbiți, plagiatul bântuie prin România. Este un fenomen specific, caracteristic lipsei de respect față de proprietate, a majorității românilor, mi-a spus un profesor universitar de la Sorbona IV. Am tăcut și am înghițit în sec, într-o țară care are cultul haiducilor și orice lucru care nu este păzit mai mult de zece minute devine ofertă publică gratuită, în mod evident, plagiatul este o altă formă de hoție!

Iar plagiatul la lucrările de doctorat a devenit o tradiție, în România. Știu foarte bine despre ce vorbesc și ce este o lucrare de doctorat. Tatăl meu avea două doctorate, în istorie și economie. Unchiul meu Victor-Costin la fel, în medicină și filosofie. Prin anii 40, după război, a uimit o lume cu texa lui de doctorat în filosofie ”Imposibilitatea vindecării”, care avea numai 7 (șapte) pagini. Nu știu ce s-a făcut cu ea, dar tatăl meu îmi spunea că fiecare cuvând din lucrare era nou și original. Tatăl meu trudea acasă, la vechea lui mașină de scris, primită de la un general german, în retragere, noapte de noapte. Adormeam în țăcănitul literelor imprimate pe fișe, sau propuneri de texte. Își ajuta colegii, prietenii, șefii, să obțină titlul de doctor. În acele timpuri un doctorat însemna un spor la salariu, oriunde ai fi lucrat, nu numai în învățământ. Dacă îmi amintesc bine, sporul era de 15%. Și cunoșterea unei limbi străine era premiată.

Vă spun că știu foarte bine despre ce vorbesc pentru că am încercat și eu de două ori să obțin titlul de doctor în științe. Mai de mult, la Politehnica București, cu lucrarea ”Sisteme eficiente de microhidrocentrale”. Eram deja la al doilea referat când am observat cu stupoare că pasaje mari din lucrarea mea, contribuții originale, apăruseră într-o revistă de specialitate străină, sub semnătura asistentului profesorului care îmi conducea lucrarea. M-am dus la profesor, i-am arătat revista, săracul s-a albit la față, era nevinovat, așa că i-am spart fața asistentului și de atunci nu m-au mai văzut la Politehnică!

A două încercare a fost și mai dureroasă. Am vrut, din vanitate, să iau titlul de doctor în astrologie. Doar două unități de învățământ superior emit diplome oficiale de doctor în științe astrologice, recunoscute și înregistrate de statul respectiv. Nu fac reclamă, cine vrea poate să găsescă. M-am dus până acolo, am cheltuit, l-am încurcat și pe bunul Derek Parker, pe care l-am solicitat ca și conducător de teză, am cheltuit, am cheltuit, am cheltuit! La un moment dat m-am trezit că nu mai am bani! Așa că am hotărât că este o vanitate prea scumpă pentru mine obținerea titlului de doctor în astrologie și am trimis o scrisoare de renunțare. Spre plăcuta mea surpriză, am primit o scrisore de la școală în care se spunea că nu am nevoie de niciun titlu, ei cam știu ce fac și ce știu și că nu trebuie să mă cobor în rândul doctorilor în astrologie. Cu inteligență și surprinzătoare delicatețe îmi spuneau că doctoratul este o afacere cu mulți bani, din care ei trăiesc, dar că recunosc valoarea când o văd.

Iată ce scriam acum un an, repetarea propriilor afirmații NU este plagiat:

”În anul 2013 scriam tot aici, tot în EVZ, tot pentru ziua de 23 decembrie, cum sărbătorea familia mea Crăciunul în anul 1937. Bunicii din partea mamei, mic burghezi, muncitori, cinstiţi, onorabili şi liniştiţi. Au trecut prin războaie, bombardamente, li s-au luat proprietăţile adunate cu muncă şi sudoare, dar zâmbetul cu gropiţe în obraji al bunului meu bunic, dom’ Pascale nu l-a putut lua nimeni. Iată unde puteţi să citiţi cum se desfăşura o masă de Crăciun în anul 1937 http://www.evz.ro/1073823.html   Articolul a fost preluat de domnul profesor Ion Coja, un an mai târziu, pe 14 decembrie 2014 într-o rubrică a sa cu nume „articolele altora” unde nu se menţioneză nici autorul, nici sursa: http://ioncoja.ro/vine-craciunul-taiati-porcul-de-pe-lista/  Mai multe situri au preluat masa de Crăciun a bunicului meu Pascale din anul 1937, menţionând sursa pe profesorul Ion Coja. Mi s-a spus că este viral pe FB. Este foarte bine – cu cât mai mulţi îl pomenesc pe bunicul meu Pascale şi pe buna mea bunică Uţa, cu atât mai bine! În decursul timpului am fost mereu sursa unor concepte care au fost asumate de alţii. De exemplu, mişcarea de rezistenţă împotriva vulgarităţii şi a prostiei, pe care am enunţat-o demult, pe când colaboram la TVR. Şi multe altele.

Totuși acestă… preluare evidentă, mă face să emit unele supoziții. Se pare că plagiatul este adânc imprimat în mediul academic. Hoțul neprins este negustor cinstit! De exemplu venerabilul profesor Ion Coja cu care, de altfel, împărtășesc multe opinii. Consideră ca dacă are o rubrică denumită ”articolele altora” poate prelua munca altora în proprietatea lui. Este evidenta intenția pentru că a scos din text toate elementele care particularizau, care puteau indica autorul. I s-a atras atenția, în mod frumos și respectuos, soția mea i-a fost studentă, chiar pe forum i se atrage atenția că este un articol din Evenimentul Zilei și cred că toată lumea cunoaște reglementările editoriale, mai ales un profesor universitar. Dar nu mă supăr, dacă profesorul nu are amintiri frumoase din familie, i le împrumut pe ale mele. Mă mândresc cu neamul meu, cu amintirile mele. De două sute de ani, de când avem istoria scrisă. Mai repet odată, pentru că îmi place:

Istoria scrisă a familiei mele începe acum două sute de ani. Marele Clucer Dimitrie Ştefănescu o ia în căsătorie pe preabogata Safta Kreţulescu, se pare că, în anul 1802. În orice caz foaia de zestre a Saftei este datată în acel an. Safta era fiica Marelui Clucer Iordache Kreţulescu, boier bogat şi puternic. Din această căsătorie s-au născut un fiu şi trei fete. Fiul, pe nume Constantin Ştefănescu, boier Serdar, a fost unul dintre primii şefi ai Arhivelor Statului. De la el a început aventura culturală, adunarea cărţilor şi a înscrisurilor istorice, în ramura familiei mele. Constantin se însoară cu Maria Merişeanu şi au patru fii: lt.col Alexandru Ştefănescu, căpitanul Ion Ştefănescu, căpitanul Iosif Ştefănescu şi căpitanul George Ştefănescu. George are şi el trei fii. Unul dintre ei, colonelul Vincenţiu, a fost străbunicul meu. L-am mai apucat, avea 95 de ani şi tot mai pleca la vânătoare şi pescuit cu doctorul Ionescu din Olteniţa. A avut şi el trei fii: Alexandru, Costin şi Stan şi o fată Elena. Stan a fost bunicul meu. A luat în căsătorie o macedo-română cu ochii albaştri ca marea Egee, înaltă, blondă şi frumoasă, din neamul Zavera-Zamora, pe nume Eugenia. Au avut trei fii: Victor-Costin, Liviu şi Alexandru. Liviu a fost tatăl meu, elevul lui Nicolae Iorga, pilotul pe FW-190, vânătorul de tancuri bolșevice în Al doilea război mondial şi istoricul din timp de pace. Cu mine se încheie acestă ramură din neamul Ştefănescu, ramură iubitoare de cărţi, istorie şi istorii. Am și eu povestea mea, care cred că face cinste neamului. Am avut un băiat, Alexandru, purtând numele familiei şi l-aş fi crescut ca pe un urmaş a cinci generaţii de preţuitori de cărţi. Dar… mai am o fată, născută la Teheran, care, la căsătorie și-a păstrat numele, mărturisindu-mi că vrea să ducă mai departe moștenirea de cinste și onoare a familiei. Am plâns puțin…

În familia mea  s-a muncit, nu s-a furat niciodată, de două sute de ani. Am fost crescut în ura față de furt și hoție. Când eram la școală verificam mereu dacă nu am luat guma, sau creionul, colegului de bancă, din greșeală. Am lucrat în relații internaționale și în comerț exterior, am stat singur în străinătate și am păzit munți de bani, nu mi-a trebuit o centimă. De aceea m-am pustnicit, nu puteam să rămân ultimul om cinstit în marile afaceri, care își ține cuvântul, fie că pierde, sau câștigă. Nu-mi place încotro merge lumea, miroase peste tot a șlapi de hoț și a parfum ieftin de curvă.

Din fericire există speranță, mai sunt tinerii aceștia care mă vizitează, adevărata dreaptă, avocați, procurori, structuri de forță, medici, ingineri. Colegi și prieteni ai fetei mele, alții din Brăila, unde am ținut prelegeri despre Nae Ionescu. Când minerii ocupaseră Bucureștii, pe 16 iunie 1990, eu m-am dus cu studenții la mormântul lui Nae ca să-i sărbătorim centenarul. Asta este dreapta, nu fripturiștii politici și capetele goale (pe dinăuntru)!

Unul, sau una, dintre cei care mai trec pe aici a lucrat o perioadă cu Laura Codruța Kövesi. Nu vreau să dau nume, sau amănunte. Cu toate că părerea este excelentă. Laura Codruța Kövesi este o femeie inteligentă, excelent pregătită, cinstită, frumoasă, chiar monumentală – părerea procurorului.

Și eu am admirat-o pe femeia aceasta iscusită, urăsc sintagma ”femeie puternică” parcă ar fi să ducă coșnițele la piață, am denumit-o Ioana d’Arc a României.

Totuși, asupra ei planează suspiciunea că a plagiat la teza ei de doctorat. 4%!

Teza de doctorat a fost susținuta in anul 2011, la Facultatea de Drept și științe administrative de la Universitatea de Vest din Timișoara, având un foarte bun conducător de lucrare, dl. Profesor Viorel Pasca, pe tema „Combaterea crimei organizate prin dispoziții de drept penal”. Am avut răbdare să o răsfoiesc, că de înțeles este greu, fiind plină de limba păsărească a dreptului, care mă enerva când fata mea învăța cu voce tare.

A fost invinuită de plagiat iar replica ei a fost: "Cu referire la teza de doctorat ”Combaterea crimei organizate prin dispozitii de drept penal”, țin să precizez ca aceasta este o lucrare care imi aparține în totalitate și că nu am plagiat"

Acum trebuie să vă spun un secret. Oricum, o să se afle. În anul 2013, am fost solicitat de cineva, becher, persoană importantă, să-i fac horoscopul, așa cum mă pricep mai bine. Nu a fost o treabă ușoară, dacă data nașterii, 15 mai și anul 1973, ba chiar locul nașterii, orașul Sfântul Gheorge sunt publice, ORA precisă a nașterii este o taină. Mi-a luat mult timp și efort ca să aflu, inclusiv o deplasare la Sfântul Gheorge. I-am făcut horoscopul, 14 pagini și becherul a fost mulțumit.

Laura Codruța Kövesi NU A PLAGIAT! Bag mâna în foc, ca și Mucius Scaevola! Născută în zodia Taurului, anul Taurului de Apă, negativ, săptămâna druidică a Castanului, o cunosc mai bine decât se cunoaște ea. Repet, NU A PLAGIAT, A GREȘIT, DOAR!

A greșit, a uitat să dea citatul, sau să pună ghilimelele, știe și ea acest lucru, sau nu, pentru că în cinstea ei ireproșabilă și în perfecționismul ei dat de un aspect aparte, are propria ei realitate. Are spațiul și timpul ei! Sigur că acest lucru denotă un om superior, un spirit evoluat. Dar pentru că sunt la vârsta la care i-aș putea fi tată și chiar îmi place fata asta și ceea ce face, parcă aș fi crescut-o eu, o să-i dau niște sfaturi, pe gratis, cum am mai făcut cu președinți, prim miniștri, regi și prințese, cu ei nu pe gratis.

E interesant de reținut că atâta timp cât m-au interesat personajele respective, au dus-o bine. Ele. Cum s-a rupt magia, am pierdut legătura, nu le-am mai văzut viitorul, au avut probleme, au căzut de sus, au intrat în pușcărie, sau chiar au murit! Bun, asta face parte din altă poveste, nu are nimic de-a face cu Laura Codruța Kövesi!

Atenție, Laura, atenție mare! O greșeală a ta poate nenoroci oamenii. Dacă nu ești absolut sigură, amână! Găsește o chichiță, dreptul este plin, știu de la fata mea, și câștigă timp, fără să pierzi termenele. Sunt mulți oameni nevinovați, băgați cu nasul în rahat, mânjiți de alții, ca să împartă vina, fii atentă! Să mă ierți dacă am îndrăznit să-ți dau sfaturi, dar așa sunt pustnicii. De cele mai multe ori au dreptate!

Și îți mai dau un sfat, mâine este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC  Sună-ţi prietenii, ca să vezi ce mai fac, dar nu uita că şi ei au probleme urgente şi sarmale de făcut! Domeniul avantajat astăzi este cel al comunicării, dar nimeni nu e profet în ţara lui! Mai pe seară trebuie să-ţi respecţi promisiunile făcute mai înainte. Totuşi astăzi nu este bine să ai o cină foarte îmbelşugată şi stropită din plin. Pentru unii, că nu s-a terminat postul! Ultima masă a zilei, frugală, trebuie să fie cu cel puţin patru ore înainte de ora culcării, pentru nativii din zodia Berbecului cel cu Lâna de aur.

TAUR    Astăzi poţi să reuşeşti în mai tot ce faci, deoarece conjunctura e favorabilă, în limite acceptabile. Profită de bunăvoinţa stelelor şi pune lucrurile la punct, dar şi distrează-te! Carisma ta este la maximum, aşa că poţi avea rezultate favorabile in tot ceea ce inseamna convingere şi cucerire. Sigur, dacă te interesează astăzi domeniul. Totuşi, ai o problema cu o femeie, sau de genul feminin, de orice gen şi convingere sexuală ai fi. Ai din nou probleme în familie sau cu prietenii. Nu trebuie să-ti faci atâtea gânduri pentru orice amănunt, de obicei lucrurile acestea se aplanează în timp.

GEMENI    Dacă ai de convins pe cineva, poate pe mai mulţi, trebuie să fii foarte elocvent! Natural, e o platitudine, dar adevărată, deseori, din comoditate, Gemenii sunt superficiali și nu insistă! Este timpul potrivit să sa te gandesti cum sa finalizezi în condiţii bune afacerile care ti-au dat atâta bătaie de cap. Poziţia lui Venus şi a lui Mercur indică prieteni noi şi petreceri reuşite, dar nu prea ai timp de aşa ceva, bineînţeles. Sănătatea nu îţi este afectată, dar este bine să fii prudent, mai ales la excesele alimentare… şi atenţie la drum, dacă călătoreşti!

RAC    O zi norocoasă, care trece repede, aşa sunt lucrurile bune! Îndreaptă-ţi atenţia către familia, partenerul tău. Stabileşte exact, prin dialog calm, detaliile pentru Crăciun şi Revelion! Revin nişte proiecte sau idei din trecutul mai mult sau mai putin indepartat. Alianţele sunt bune daca poţi să le controlezi în mod eficient.  Nu forţa şi nu lua hotărîri importante mai ales în ceea ce înseamnă afaceri cu active sau imobiliare. Este timpul replierii, al prudenţei: mare atenţie la incidente sau chiar accidente, sub cerul liber sau în trafic.

LEU   Evită nerăbdarea şi graba, mai ales în ultima parte a zilei. Se pare, însă, că totul se rezolvă cu bine! Seară culturală pentru procentul din zodie amator de valori clasice şi armonie! La serviciu, la muncă, eşti înclinat să dai sfaturi anturajului. Trebuie să controlozi fluxul gândirii ca să fii logic şi concis. Numai aşa poţi fi de ajutor la pregătirile de Crăciun. Astăzi ai o mare putere de convingere, dacă eşti implicat în negocieri, sau tratative, nu renunţa aşa de uşor. Se pare că astăzi poţi avea un randament foarte bun. Procedează cu serenitate şi încredere, nu ezita să foloseşti momentele favorabile.

FECIOARĂ   Perioada zilei de azi te ajută să te înţelegi mai bine cu cei apropiaţi, cu cei dragi. O veste care pare că te interesează mult, pentru că priveşte programul de Crăciun şi de Anul Nou! Ca să nu pierzi vremea degeaba, după cum spune vorba din popor, este bine să-ţi faci un plan amănunţit din timp. Cine poate, adică are portofelul plin, poate face o invitaţie pentru prânz la un local, aşa, de luni şi de ziua de dinainte de Ajun! Este de prost gust să-ţi inviţi prietenii la un fast food, care pe lângă că te otrăveşte, mai este şi o fabrică de mâncare, o cantină populară, până la urmă!

BALANŢA  Domeniul favorizat de stele este cel emoţional. Nu te grăbi, nu te repezi, în delicata zonă a sentimentelor trebuie să faci scenarii complete, planuri bine întocmite, fără să uiţi nimic. Amintirile nu-ti dau pace şi nu este o idee rea să le aşterni pe hârtie, sau sa deschizi un nou fişier. Nevoia ta permanentă de bani a făcut să te împrumuţi în ultima perioadă de timp. Odihneşte-te mai mult astăzi ca să te poţi lupta cu greutăţile mâine. Te aşteaptă o perioada grea şi obositoare, cu nopţi nedormite şi petreceri până în zori, sigur, dacă nu primeşti vreo moştenire din America!

SCORPION   Dimineaţa, la serviciu, cumpărături sau acasă, eşti plin de glume şi bancuri, dar eşti iertat, ai haz. Dar şi tu eşti păcălit, pentru că eşti pus să împachetezi sărmăluţele, "or something"! Se schimbă vremurile, se schimbă şi părerile tale. Astăzi vezi cu ochi noi pe cei din jurul tău. Trebuie să faci o pauză, să te gândeşti şi mai ales să modifici comportamentul tău social. Perioada asta de timp poţi să înţepi pe totă lumea şi apoi să te înţepi singur, după bunul obicei al zodiei tale. Pe de alta parte nu lua in serios toate barfele şi intrigile facute parcă special să-ţi amărasca viata. De fapt, chiar aşa este! Pastrează-ţi speranţa, viata este frumoasa şi poţi să o faci şi plăcută!

SĂGETĂTOR   Atenţie la unul dintre păcate, vanitatea, azi eşti vulnerabil la linguşeală. Şi iei de bun ce spune primul venit! Mai multă prudenţă, nu eşti Moş Crăciun, cu toate că ţi-ar plăcea să fi! Nu lua decizii importante în această perioadă. Astrele te favorizează, totuşi, în domeniile legate de proprietate, dar nu şi în cumpărături riscante, de la necunoscuţi! Pe de altă parte, domneşte o mare tensiune în legătură cu nişte teste, praguri sau examene. Veşti bune de departe.  Un Leu, mai curând o Leoiacă te ajută într-o problemă delicată.

CAPRICORN   Pluton, mereu în zodia ta, îţi măreşte capacitatea de a folosi bine banii, e doar planeta plutocraţilor! Astăzi, pregătiri de Crăciun, ai aspecte bune în ceea ce priveşte relaţiile umane! Veşti neaşteptate urmate de alte veşti la fel de neaşteptate. Idei şi concepte noi iţi sunt la îndemână. Acest aport de energie se poate traduce la unii  nativi din Capricorn printr-o creştere a agresivităţii. Dacă te poţi descurca onorabil cu celelalte semne zodiacale, mai ales cu cele de pământ şi apă, atenţie! – cu zodiile de foc şi aer nu prea ai şanse de succes.

VĂRSĂTOR   Ai o mare capacitate de concentrare a atenţiei, dar pe termen scurt. Deci, poţi să speri azi în rezolvarea favorabilă a problemelor tale tactice, fie cadouri de Crăciun, fie sentimentale! Nu-ţi lăsa interesele personale pentru mai târziu, în favoarea prietenilor sau rudelor. Nu lua sau nu da bani cu împrumut. Vorbe şi bârfe, dar nu trebuie să le dai nici o importanţă.  Mici probleme cu un aparat, utilaj, unealtă, dar se vor rezolva repede. Nu lua decizii pe termen lung, mai ales în ceea ce priveşte banii şi programul de vacanţă.

PEŞTI  Trebuie să te concentrezi azi pe problemele urgente, ultimile pregătiri pentru Crăciun. Dar nu exagera cu cheltuielile și excesele gastronomice, viața continuă și după Crăciun și Anul Nou! Ocoleşte cu abilitatea şi diplomaţie subiectele tabu de la servicu şi de acasă. Nu uita că tacerea este de aur, vorba de tinichea! Toate felurile de a câştiga sunt la fel de onorabile pentru un om cinstit. Nu-ti schimba direcţiile şi intenţiile, tenacitatea îţi aduce succes. Disimulează cu grija intentiile si păstrează secretele intime. Adevaraţii invingatori au fost intotdeauna discreţi şi precauţi!