Dominique Strauss-Kahn s-a întors în Franţa | VIDEO

Dominique Strauss-Kahn s-a întors în Franţa | VIDEO

La patru luni de la arestarea sa, la New York, pentru agresiune sexuală, fostul director al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a revenit în această dimineaţă înFranţa. DSK şi soţia sa, Anne Sinclair, au ajuns pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris la bordul unui avion al Air France, la ora locală 7.05 (8.05 ora României), relatează BBC.

Numeroşi poliţişti şi jurnalişti au fost prezenţi în terminalul 2E al aeroportului, unde, susţine presa franceză, DSK nu a fost controlat.

Zâmbitor şi destins, cuplul, care s-a deplasat de la aeroport cu o maşină cu escortă, a ajuns rapid la domiciliul său din piaţa Vosges, din centrul Parisului, fără a face vreo declaraţie în faţa jurnaliştilor. Există însă voci din anturajul politicianului care susţin că acesta va ieşi la un moment dat în faţa presei, pentru a da unele explicaţii francezilor. Înainte de revenirea sa în Franţa, DSK a ţinut să îşi ia rămas bun, la Washington, de la foştii săi colaboratori de la FMI, cărora chiar le-a cerut scuze. Politicianul francez a scăpat, la finele lunii trecute, de acuzaţiile de agresiune sexuală şi viol asupra unei cameriste de la Hotel Sofitel din New York, după ce procurorii au pus sub semnul întrebării credibilitatea presupusei victime. Într-o scrisoare trimisă avocaţilor lui DSK, procurorii au spus că presupusa victimă a minţit despre trecutul ei în cererea de azil în SUA şi despre ce s-a întâmplat imediat după presupusul atac din hotel. Oficialii americani susţin că femeia în vârstă de 32 de ani a comis "o serie de fraude" minore din momentul în care a ajuns în SUA, în urmă cu şapte ani: informaţii inexacte în acte, neplata unor taxe, declaraţii false privind venitul său astfel încât să beneficieze de o locuinţă socială.

După această decizie, Strauss Kahn, arestat la jumătatea lunii mai, este liber, dar este vizat în continuare de o procedură civilă lansată de cameristă.

Considerat până în momentul arestării favorit la alegerile prezidenţiale din 2012, din partea Partidului Socialist Francez, Strauss Kahn nu este dorit de francezi, în cazul unei reveniri în politică. Potrivit unui sondaj recent, 53% dintre compatrioţii fostului şef al FMI nu sunt de acord ca DSK să se întoarcă în prim-planul scenei politice în următoarele luni.

Ne puteți urmări și pe Google News

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/J90PZ2SU0hw" width="560" frameborder="0" height="345"></iframe>