Judecătorii au decis prelungirea arestului preventiv pentru Strauss-Kahn

Judecătorii au decis prelungirea arestului preventiv pentru Strauss-Kahn

Măsura de arest preventiv luată împotriva fostului director general al Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, pentru ”complicitate la proxenetism” şi ”tăinuire de abuz de bunuri sociale” a fost prelungită aseară pentru 24 de ore.

UPDATE 6 Strauss-Kahn a fost audiat toată ziua de ieri de anchetatorii poliţiei judiciare însărcinaţi cu aşa-numitul caz Carlton, într-o cazarmă a jandarmeriei din Lille unde a fost convocat şi plasat în arest preventiv. UPDATE 5. O sursă apropiată dosarului a dezvăluit pentru AFP că, cel mai probabil, judecătorul de caz va dispune prelungirea arestului preventiv pentru DSK. O decizia în acest sens este aștepată în cursul serii UPDATE 4. Durata arestului preventiv, este, deocamdată, necunoscută. În cazul acuzațiilor de proxenetism este de 48 de ore. Jandarmii susțin însă că, pentru moment, DSK este audiat doar pentru un eventual delict, caz în care durata arestului preventiv este de 24 de ore. UPDATE 3. DSK a declarat că suferă de o otită. El are dreptul să ceară un examen medical. Acest lucru ar putea duce la suspendarea arestului preventiv, urmând să se stabilească dacă pacientul poate rămâne în arest, scrie Le Figaro. UPDATE 2. DSK fost imediat informat cu privire la plasarea sa în arest preventiv de către anchetatorii poliţiei judiciare din Lille. UPDATE 1 . Fostul șef al FMI a sosit înainte ora locală 9.00,la sediul unei cazarme a jandarmeriei din Lille, unde fusese citat. Strauss-Kahn nu a făcut nicio declarație ziariștilor prezenți. Strauss-Kahn, care a cerut anul trecut să fie audiat în acest caz, pentru a dovedi că este nevinovat, riscă acuzaţii de complicitate la proxenetism şi tăinuire sau abuz de bunuri sociale,  notează presa de la Paris.

Afacerea "Carlton din Lille" , în care ancheta a început încă din vara anului trecut în Franța, vizează o reţea de prostituţie de lux şi de trafic de droguri, coordonată de un proxenet belgian pe nume Dodo "Saramură", care îşi plasa fetele, printre alte locaţii, în special în luxosul hotel Carlton din Lille, prin complicitatea directorului de relaţii publice al hotelului. Revista franceză specializată în investigaţii Closer, care a publicat prima aceste informaţii, susţine că a consultat documentele acuzării care afirmă că Strauss-Kahn a recurs la serviciile prostituatelor de la acest hotel. Cazul a stârnit un scandal în Lille, unde personalităţi respectibile de pe plan local şi chiar şefi ai poliţiei au fost demascaţi ca fiind implicaţi în afacere.  Anchetatorii vor să stabilească acum în ce măsură DSK a participat la recrutarea de prostituate şi la organizarea de petreceri sexuale private, dar şi dacă avea cunoştinţă de provenienţa unor fonduri frauduloase. Strauss-Kahn, considerat până la scandalul din luna mai, de anul trecut, cel mai redutabil contracandidat al lui Nicolas Sarkozy la alegerile prezidențiale din Franța, de anul acesta, a demisionat din funcția de director al FMI în urma acuzațiilor de abuz sexual și tentativă de viol asupra unei cameriste din New York. DSK a fost scos de sub acuzații, în vară, după ce credibilitatea presupusei sale victime a fost pusă sub semnul întrebării.

Fostul șef al FMI a fost acuzat, ulterior, de o jurnalistă franceză, că ar fi încercat să o  violeze, însă, de asemenea, justiția a stabilit că este nevinovat.

Ne puteți urmări și pe Google News