Dominique Strauss Kahn ar putea reveni în politică

Dominique Strauss Kahn ar putea reveni în politică

Eliberarea din arest la domiciliu, a lui Dominique Strauss-Kahn, alimentează speculaţiile legate de viitorul său politic, implicit de o posibilă candidatură la preşedinţia Franţei.

Aliaţii politici ai fostului director al Fondului Monetar Internaţional au declarat că există posibilitatea unei reveniri pe scena politică a lui Dominique Strauss-Kahn, acum că a fost eliberat din arestul la domiciliu impus de justiţia americană. BBC aminteşte că, înainte de arestarea sa, la 14 mai, pentru agresiune sexuală, DSK era considerat drept candidatul socialiştilor la alegerile prezindenţiale, cu şanse foarte mari de a le câştiga. Scandalul în care a fost implicat, care a culminat cu arestarea sa, i-au determinat pe analişti să spună că pentru fostul şef al FMI cariera politică este de domeniul trecutului. Turnura pe care a luat procesul ar putea să îl readucă pe fostul şef al FMI în prim-planul vieţii politice.

Strauss Kahn a fost eliberat vineri seara din arestul la domiciliu, în urma unor noi informaţii care ar putea schimba drastic deznodamantul procesului. Camerista de 32 de ani, care îl acuză pe DSK de agresiune sexuală, nu mai este un martor credibil. Anchetatorii americani au descoperit că femeia a spus mai multe minciuni în legătură cu presupusa agresiune, dar şi că a comis "o serie de fraude minore" de când a ajuns în SUA, în 2004. Francezii susțin revenirea lui DSK Potrivit unui sondaj realizat pentru publicația Le Parisien, aproape jumătate dintre francezi sunt de acord cu revenirea în politică a lui Dominique Strauss Kahn, scrie ziarul Le Figaro. Conform sondajului, 49% dintre cei chestionați se declară în favoarea acestui lucru, în timp ce 45% nu susțin reîntoarcerea lui DSK pe scena politică.

Ne puteți urmări și pe Google News