Evenimentul Zilei > Actualitate > Doliu uriaș în muzică! O tânără artistă a fost ucisă. Trupul său a fost aruncat într-un canal
Doliu uriaș în muzică! O tânără artistă a fost ucisă. Trupul său a fost aruncat într-un canal

Doliu uriaș în muzică! O tânără artistă a fost ucisă. Trupul său a fost aruncat într-un canal

Profesoara și interpretă de muzică tradițională irlandeză, Ashling Murphy, a fost găsită moartă în Cappincur, Comitatul Offaly, aruncată în Marele Canal al oraşului. Ea a fost ucisă cu bestialitate.

Tânăra preda din martie 2021 într-o școală publică din Durrow, Comitatul Offaly. Instrumentistă apreciată, ea a fost muzician principal la festivalul de muzică tradițională Tullamore Tradfest.

Poliția a declarat că a suferit răni grave „consecvente cu un atac”.

În urma investigaţiilor preliminare, poliția irlandeză, crede că Murphy nu-l cunoştea pe cel care a atacat-o şi ucis-o. Iniţial, a fost reținut un bărbat de 40 de ani în legătură cu moartea fetei, dar a doua zi, acesta, care era principal suspect pentru crimă, a fost eliberat şi scvs de pe lista suspecţilor. Comunicatul ulterior spune doar că poliţia caută un alt individ în legătură cu atacul. Vineri, se pare că fost identificată o altă persoană de interes, ca parte a investigației.

„Vrem încetarea violenței masculine împotriva femeilor”

Oamenii din Tullamore și din întreaga Irlanda și-au exprimat șocul și tristețea în urma morții lui Murphy. Ei deplâng moartea violentă a tinerei, care nu a făcut rău nimănui.

Consiliul Național al Femeilor din Irlanda a declarat că sunt planificate priveghiuri în zeci de locații, precizează România TV.

Organizația a spus că vigilenții au fost organizați pentru a-și aminti pe doamna Murphy, pentru a-și arăta sprijinul familiei și pentru a spune: „Vrem încetarea violenței masculine împotriva femeilor”.

Cetățeni simpli cât și politicieni au adus un ultim omagiu artistei

Ministrul Justiției din Irlanda, Helen McEntee, a descris circumstanțele morții lui Murphy drept „cel mai rău coșmar al fiecărei femei și familii”.

La două zile după moartea ei, orașe, sate și comunități din Irlanda și întreaga lume s-au adunat pentru a aduce un omagiu memoriei lui Murphy, cu priveghiuri care au avut loc la Dublin, Limerick, Cork, Galway, Derry, Tyrone, Armagh și Tullamore, precum și în Melbourne, Edinburgh, Londra, New York și Vancouver.

Președintele Irlandei, Michael D. Higgins, a adus un omagiu „vieții scurte, dar strălucitoare și generoase” a lui Murphy.