Evenimentul Zilei > Actualitate > DOLIU în SHOWBIZUL Mondial. O LEGENDĂ a MUZICII a încetat din VIAŢĂ. „Inima lui a cedat”
DOLIU în SHOWBIZUL Mondial. O LEGENDĂ a MUZICII a încetat din VIAŢĂ. „Inima lui a cedat”

DOLIU în SHOWBIZUL Mondial. O LEGENDĂ a MUZICII a încetat din VIAŢĂ. „Inima lui a cedat”

Acordeonistul francez Marcel Azzola, care a acompaniat cu instrumentul său nume mari ale muzicii precum Jacques Brel, Barbara sau Edith Piaf, a murit luni la 91 de ani, au relevat agentul său Alexandre Lacombe şi partenera muzicianului Lina Bossati, citaţi marţi de AFP

„Inima lui a cedat”, a declarat AFP, partenera acestuia, subliniind că muzicianul a murit luni dimineaţă.

Marcel Azzola a acompaniat figuri mari ale muzicii precum Barbara, Gilbert Bécaud, Juliette Gréco, Edith Piaf, Marcel Mouloudji, sau Jacques Brel. 

El este personajul Marcel din 'Chauffe, Marcel, Chauffe !' lansat de Brel în înregistrarea sa live cu titlul 'Vesoul', din 1968.

Azzola este de asemenea cunoscut pentru a fi înregistrat sute de fragmente muzicale de film, printre care cele ale regizorului Jacques Tati (Mon Oncle, Playtime).

"Această veste tristă se adresează marii familii de muzicieni. Marcel Azzola ne-a părăsit în această dimineaţă. A fost un muzician extraordinar şi un om formidabil. Sunt copleşit", a scris pe contul său de Facebook, chitaristul de jazz Christian Escoudié, care a cântat alături de legendarul acordeonist, relatează Agerpres.