Evenimentul Zilei > Social > Doliu naţional în SUA! S-a dus şi marele J. Molima l-a răpus, dar altceva dă de gândit
Doliu naţional în SUA! S-a dus şi marele J. Molima l-a răpus, dar altceva dă de gândit

Doliu naţional în SUA! S-a dus şi marele J. Molima l-a răpus, dar altceva dă de gândit

Celebrul cântăreţ de country John Prine a murit la 73 ani în urma unor complicaţii generate de Covid-19.

Conform Daily Star, familia artistului a fost cea care a confirmat vestea tristă pentru fanii lui Prine, o figură reprezentativă a genului country.

Decesul său a survenit la doar câteva zile după ce fusese internat într-un spital din cauza simptomelor clasice cauzate de coronavirus.

Cel care a primit şi Premiul Grammy fusese intubat după ce starea lui se deteriorase vizibil.

„Vă împărtăşim veşti grele, dar mulţi dintre voi l-aţi iubit şi susţinut pe John de-a lungul anilor şi vrem să ştiţi, dar şi să vă dăm şansa să trimiteţi şi mai multă dragoste şi sprijin acum. Şi să ştiţi că v-am iubit, la fel cum a făcut-o şi John”, se arată pe contul de Twitter al artistului.

Soţia răposatului, Fiona Whelan Prine, suferea de Covid-19 la 19 martie, moment în care cuplul s-a autoizolat. Totuşi, în ciuda faptului că Prinde a fost testat, rezultatele sale au fost „nederminate”.

Trebuie amintit că John supravieţuise în două rânduri cancerului de plămâni; în 2013 acesta suferea o intervenţie chirurgicală în care i se îndepărta o parte a plămânului afectat.

În 2019 i se monta un stent, iar apoi a fost operat la şold, motiv pentru care şi-a anulat concertele din 2020.

Prinde a câştigat de două ori Premiul Grammy, în 1992 şi 2006, pentru „Cel mai bun album contemporan folk”. De asemenea, el a fost inclus în Hall of fame-ul compozitorilor.

Foto: John Prine, în dreapta imaginii