Evenimentul Zilei > Social > Doliu internațional! „Părintele” copy-paste a murit
Doliu internațional! „Părintele” copy-paste a murit

Doliu internațional! „Părintele” copy-paste a murit

Larry Tesler, inventatorul copy-paste, a murit, luni, la vârsta de 74 de ani. Ca urmare a inovațiilor din lumea tehnologiei, numele său al trebui să stea alături de Bill Gates şi Steve Jobs.

Larry Tesler s-a născut în anul 1945 la New York, și a studiat informatica la Universitatea Stanford.  După absolvire Tesler s-a ocupat de cercetarea inteligenței artificiale. În anul 1973 s-a angajat la Centrul de Cercetare Xerox Palo Alto (PARC), unde a lucrat până în 1980.

Aici, Tesler a lucrat cu Tim Mott a creat procesorul de texte Gypsy, care este cunoscut mai ales pentru conturarea termenilor „CUT”, „COPY” și „PASTE”, când vine vorba de comenzi pentru eliminarea, duplicarea sau repoziționarea bucăților de text.

Între anii 1980 – 1997, Tesler a lucrat pentru Apple, în această perioadă ocupând nenumărate funcții în companie, fiind inclusiv vicepreședinte AppleNet și chiar a ocupat funcția de şef al echipei Ştiinţifice de la Apple, poziție care a fost deținută la un moment dat de Steve Wozniak.

După ce a părăsit Apple, în 1997, Larry Tesler a co-fondat o companie numită Stagecast Software, care a dezvoltat aplicații care au făcut mai ușor și mai accesibil pentru copii să învețe conceptele de programare. În 2001 s-a alăturat Amazon și, în cele din urmă, a devenit VP al Shopping Experience. În 2005 a trecut la Yahoo, unde a pus bazele grupului de design al companiei, iar în 2008 a mers la 23andMe.

Toată lumea este de accord că Tesler este unul dintre principalele motive pentru care computerul s-a mutat din centrele de cercetare și în case, scrie RTV.