Doliu în lumea teatrului românesc. Actorul cunoscut și ca „Vocea” lui Arsenie Boca a murit la doar 59 de ani

Doliu în lumea teatrului românesc. Actorul cunoscut și ca „Vocea” lui Arsenie Boca a murit la doar 59 de ani Sursa foto: teatrulreginamaria.ro

Este doliu în lumea teatrului sibian, după ce un îndrăgit actor și pictor, cunoscut ca cel care interpreta radiofonic scrierile Părintelui Arsenie Boca, a murit la doar 59 de ani.

Actorul Mihai Bica a murit vineri, 27 ianuarie, iar moartea sa a fost subită și neașteptată. Acesta a fost și directorul Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu și se pregătea pentru expoziția sa de vernisaj urma să aibă loc pe 3 februarie.

A murit actorul Mihai Bica, „vocea” lui Arsenie Boca

Sute de mesaje au fost transmise pe rețelele sociale după vestea morții actorului Mihai Bica.

„Conducerea și întreg colectivul Teatrului pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu își exprimă profundul regret la trecerea în neființă a actorului Mihai Bica. Un talent desăvârșit și o voce unică, Mihai Bica a colaborat cu Teatrul GONG Sibiu, în 2016, la spectacolul „Furtuna” după W. Shakespeare, în regia Alinei Hiristea. Veșnică pomenire! Condoleanțe familiei!”, a transmis Teatrul GONG Sibiu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Și scriitorul Laurențiu-Ciprian Tudor a transmis un mesaj pe Facebook: „„Ce ianuarie crud! A început cu moartea lui Adam Puslojic și se încheie cu cea a lui Mihai Bica. Sunt fără grai! S-a dus un mare actor, un imens iubitor de poezie și recitator, un artist deplin, un Om!

Ce păcat că ne-am văzut mereu pe grabă și pe sărite! Dumnezeu să-l odihnească! Păcat că nu a apucat să participe la vernisajul expoziției sale din 3 februarie de la „Cafeneaua literară” din Sibiu”, a scris acesta.

Un mesaj de adio a transmis și preotul Călin Sămărghiţan, ce l-a descris pe actor ca o persoană ce l-a iubit pe Dumnezeu, fiind mânat de pasiunea de a aprinde lumini.

„Uriașul cel blând, marele actor Mihai Bica a plecat spre cea parte. Spiritul său înalt, cumințenia inimii sale și vocea de bas cu care te îmbrățișa vor fi de acum ecourile trecerii sale. Smerenia și modestia îi înnobilau statura impunătoare, privea fenomenele și mai ales oamenii din jur cu o profunzime odihnitoare. L-a iubit mult pe Dumnezeu; mânat de pasiunea de a aprinde lumini în semenii săi, îngrijind izvoare, prietenii îi erau mlădițele propriei ființe. S-a stins încet, înțelept, tot mai mult, până ce s-a învăluit, definitiv, în strălucirea cea nepieritoare, în sfârșit odihnind”, a transmis peotul.

Mihai Bica, un cunoscut actor al teatrului sibian

Mihai Bica s-a născut în 10 decembrie 1963 la București. În 1983 a intrat la Institutul de Arta Teatrală şi Cinematografică I.L.Caragiale, unde a studiat alături de Olga Tudorache, Florian Pittiş şi Florin Zamfirescu, potrivit DCNews.ro.