Evenimentul Zilei > International > DOLIU în lumea PRESEI! Un jurnalist cunoscut, a murit LA DATORIRE
DOLIU  în lumea PRESEI! Un jurnalist cunoscut, a murit  LA DATORIRE

DOLIU în lumea PRESEI! Un jurnalist cunoscut, a murit LA DATORIRE

Încă un jurnalist a murit la datorie! Stephan Villeneuve care a fost rănit luni în explozia unei mine la Mosul, în nordul Irakului, a decedat, a anunţat în această dimineaţă societatea publică France Télévisions, transmite AFP.

Stephan Villeneuve, care realiza un reportaj despre bătălia pentru Mosul pentru emisiunea 'Envoyé Spécial' a canalului public France 2, şi alţi doi jurnalişti francezi au fost răniţi în explozie, care a provocat moartea pe loc a colegului lor kurd Bakhtiyar Addad, au informat France Télévisions şi organizaţia Reporteri fără Frontiere, în cursul după-amiezii de luni.

Villeneuve acoperise jurnalistic numeroase conflicte de pe glob. El şi Véronique Robert au fost internaţi de urgenţă la spitalul unei baze americane.

Al treilea jurnalist francez, Samuel Forey, a fost rănit uşor, comunicând pe Twitter că se simte bine şi exprimându-şi 'imensa tristeţe' pentru moartea celor doi colegi.

Ei însoţeau forţele speciale irakiene care au lansat duminică asaltul final pentru recucerirea oraşului Mosul din mâinile jihadiştilor Statului Islamic, şi unde în jur de 100.000 de civili sunt 'ţinuţi ca scuturi umane', potrivit ONU, citat de Publika.md.