Evenimentul Zilei > International > Doliu în lumea cărții. Un celebru scriitor de romane polițiste a încetat din viață
Doliu în lumea cărții. Un celebru scriitor de romane polițiste a încetat din viață

Doliu în lumea cărții. Un celebru scriitor de romane polițiste a încetat din viață

Autorul italian de literatură poliţistă Andrea Camilleri, cunoscut pentru seria de romane care îl are drept protagonist pe comisarul Montalbano, a decedat la vârsta de 93 de ani. El a fost tradus în 30 de limbi, iar unele dintre romanele sale au fost transpuse în cinematografie.

Andrea Camilleri a încetat din viaţă miercuri la ora locală 8:20 a.m. (06:20 GMT) la spitalul Santo Spirito după ce starea critică în care se afla s-a înrăutăţit, a precizat autoritatea publică din domeniul sanitar ASL 1 într-un comunicat.

Scriitorul se afla în spital din 17 iunie, după ce suferise un infarct la domiciliu.

Camilleri a scris aproximativ 30 de romane care îl au drept protagonist pe comisarul Montalbano, un poliţist morocănos, dar inimos din Sicilia, cunoscut pentru indisciplină, inteligenţă şi pasiunea pentru gastronomia locală.

Seria de romane poliţiste, publicată pentru prima dată în Italia în 1994, a fost tradusă în 30 de limbi şi adaptată într-un serial de televiziune de succes realizat de postul public de televiziune italian RAI, care i-a adus lui Camilleri faima internaţională.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.