Evenimentul Zilei > International > DOLIU în LUMEA CINEMATOGRAFIEI. Un ACTOR IUBIT din serialul M*A*S*H s-a stins din viață
DOLIU în LUMEA CINEMATOGRAFIEI. Un ACTOR IUBIT din serialul M*A*S*H s-a stins din viață

DOLIU în LUMEA CINEMATOGRAFIEI. Un ACTOR IUBIT din serialul M*A*S*H s-a stins din viață

David Ogden Stiers, faimosul Maior Winchester din serialul M*A*S*H, s-a stins din viață, sâmbătă, provocând tristețe tuturor celor cărora serialul le-a făcut zilele mai bune. Actorul, în vârstă de 75 de ani suferea de mai mult timp de o boală oribilă, conform informațiilor oferite de apropiați.

Anunțul trist a fost făcut de agentul lui, Mitchell K. Subbs, prin rețeaua de socializare Twitter, potrivit USA Today. Mesajul a rezonat cu sentimentele multor fani, amintind de sufletul bun al actorului.

 „Cu foarte mare tristețe, raportez că David a murit azi, 3 martie 2018, de dimineață, liniștit, în casa lui din Newport, Oregon, după o luptă curajoasă împotriva cancerului de vezică urinară.

 Talentul lui a fost depășit doar de inima lui”, a scris agentul.

 Stiers s-a născut în Peoria, Illinois, în 1942, după care s-a mutat cu familia în Eugene, Oregon. A devenit cunoscut în cinematografie odată cu rolul lui din M*A*S*H, unde l-a interpretat pe Maiorul Winchester, începând cu sezonul 6 al comediei televizate.

 Va juca în serial din 1977 până în 1983, când apare în celebrul episod final, urmărit de 106 milioane de oameni.

 Stiers a fost nominalizat pentru două premii Emmy pentru acest rol, în 1981 și 1982.

 Actorul cu o voce de neuitat a bucurat copiii cu decenii în urmă prin vocea pe care i-a oferit-o orlogiului Cogsworth în „Frumoasa și Bestia”, deiția animată.