Evenimentul Zilei > Social > Dolănescu, ultimul album
Dolănescu, ultimul album

Dolănescu, ultimul album

Casa de discuri RBA lansează ultimul album al regretatului artist Ion Dolănescu, intitulat „V-am iubit pe toţi”, album ce conţine doar piese care nu mai fost incluse pe niciun alt disc al interpretului.

Albumul, ce include 18 piese din toate zonele ţării, a fost intitulat „V-am iubit pe toţi”, în urma dorinţei cântăreţului de a transmite un mesaj celor ce l-au iubit, şi anume că şi-a dorit ca muzica lui să aibă ecou în inimile tuturor românilor, că este un artist al tuturor românilor, nu doar al Olteniei, aşa cum deseori a fost greşit catalogat.

Prima piesă lansează mesajul întregului album, motiv pentru care marele artist şi-a dorit ca albumul să înceapă cu aceasta:
„Sunt fecior din Dâmboviţa / Sunt târgoviştean, măi / Toată lumea-mi zice mie că-s pui de oltean / Zică lumea, zică ce o vrea / Am să cânt din toată ţara / Că e ţara mea / Că mă-mbrac ardeleneşte / Cânt ca-n Făgăraş / Şi pui fulg la pălărie / Şi cânt ca-n Oaş / Din Dobrogea, din Banat sau Iaşi / Am să cânt din toată ţara / Că sunt românaş“.

„Mai ales în ultimele zile de la tragica dispariţie a maestrului, foarte mulţi l-au nedreptăţit, numindu-l interpret de folclor, lucru pe care nu pot să-l permit, pentru că este eronat, iar în numele respectului pe care i-l port lui Ion Dolănescu, aş vrea să îndrept măcar un pic această injustiţie”, a declarat Radu Baron, directorul casei de discuri RBA. „Trebuie să se ştie că Ion Dolănescu a avut foarte puţine preluări din folclor şi mult mai multe piese compuse chiar de el sau special pentru el, iar în aceste piese originale a constat succesul lui, nu în preluări folclorice cum au făcut mai toţi“, mai spune Baron.

Albumul „V-am iubit pe toţi”, ce conţine 18 piese selecţionate din toate zonele ţării şi interpretate în premieră de maestrul Ion Dolănescu, va fi lansat în memoria „Regelui muzicii populare” şi va fi disponibil în magazinele de specialitate din întreaga ţară, începând cu luna aprilie.

„Chiar dacă omul Ion Dolănescu a murit, muzica artistului Ion Dolănescu va dăinui peste secole şi este de datoria noastră să o transmitem mai departe. Nu este dreptul nostru de a păstra aceste piese în arhiva RBA, ci este datoria noastră de a le prezenta publicului, aşa cum şi-a dorit Ion Dolănescu”, a declarat Radu Baron, directorul casei de discuri RBA (www.rba.ro).

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: