Evenimentul Zilei > Actualitate > Doi studenți, gest de 10 față de bătrâni. Cum îi protejează de coronavirus
Doi studenți, gest de 10 față de bătrâni. Cum îi protejează de coronavirus

Doi studenți, gest de 10 față de bătrâni. Cum îi protejează de coronavirus

Doi studenți de la Universitatea „Babeș-Bolyai”, din Cluj-Napoca, sar în ajutorul vârstnicilor în plină criză cauzată de coronavirus.

Tinerii și-au anunțat vecinii aflați în etate din blocul în care locuiesc că sunt dispuși să le facă ei cumpărăturile astfel încât aceștia să nu părăsească domiciliul, pe fondul temerilor legate de răspândirea coronavirusului.

Cei doi studenți merg la supermarketuri după alimente și la farmacii, pentru medicamente, un gest care i-a bucurat peste măsură pe bătrânii din bloc.

Inițiativa i-a aparținut Diadrei Tănasă, o tânără doctorandă a Facultății de Științe Politice, Administrative și Comunicare (FSPAC) din cadrul UBB.

Trebuie să fim solidari în această perioadă. Eu și cu prietenul meu Matei vrem să ajutăm cât putem vecinii noștri din bloc. Locuim în chirie în cartierul Mănăștur și am pus un afiș la intrarea în scară prin care le-am spus vecinilor în vârstă că pot apela la noi pentru a le cumpăra alimente și medicamente, iar ei să nu iasă din casă și să se expună infecției cu coronavirus

Ar trebui să lăsăm egoismul deoparte și să ne gândim și la semenii noștri, iar în această perioadă este nevoie de solidaritate. Noi avem acum și mai mult timp, cursurile la facultate fiind suspendate, iar tinerii sunt mai puțin predispuși la infecția cu noul coronavirus”, a declarat Diadra pentru Ziar de Cluj.