Evenimentul Zilei > International > Doi jurnalişti din Crimeea au fost daţi dispăruţi în Ucraina
Doi jurnalişti din Crimeea au fost daţi dispăruţi în Ucraina

Doi jurnalişti din Crimeea au fost daţi dispăruţi în Ucraina

Doi jurnalişti angajaţi ai unui ziar din Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Rusia în martie, au dispărut de duminică în Ucraina, a declarat redactorul-şef al publicaţiei Maria Volkonskaia, informează marţi AFP.

Începând de duminică, ora 18:30 GMT, 'nu am mai avut nicio veste' de la Maksim Vasilenko, fotograf al ziarului Krâmskii Telegraf care lucrează de asemenea pentru AFP şi agenţia publică rusă Ria Novosti, şi de la colega sa, jurnalista Evghenia Koroliova, a afirmat Maria Volkonskaia.

'Evghenia a sunat ieri seara (duminică) o prietenă căreia i-a spus că activişti din grupul ultraradical ucrainean 'Sectorul de Dreapta' i-au dat jos din autobuzul' la bordul căruia cei doi jurnalişti se întorceau în Crimeea, după ce aceştia au realizat un reportaj despre defilarea umilitoare a prizonierilor de război din Doneţk, în estul Ucrainei, a precizat Volkonskaia.

'De atunci, nu mai ştim nimic despre ei', a mai spus ea.

'Vom verifica ipoteza unei posibile implicări a Gărzii Naţionale ucrainene şi a structurilor de forţă în reţinerea jurnalistului rus', a anunţat Comitetul de Anchetă rus într-un comunicat.

În iunie, doi jurnalişti de la postul de televiziune Zvezda, care aparţine Ministerului rus al Apărării, au fost arestaţi de Garda Naţională ucraineană, la fel ca şi alţi doi jurnalişti ruşi de la canalul de televiziune pro-Kremlin Life News, în luna mai.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.