Începând de duminică, ora 18:30 GMT, 'nu am mai avut nicio veste' de la Maksim Vasilenko, fotograf al ziarului Krâmskii Telegraf care lucrează de asemenea pentru AFP şi agenţia publică rusă Ria Novosti, şi de la colega sa, jurnalista Evghenia Koroliova, a afirmat Maria Volkonskaia.

'Evghenia a sunat ieri seara (duminică) o prietenă căreia i-a spus că activişti din grupul ultraradical ucrainean 'Sectorul de Dreapta' i-au dat jos din autobuzul' la bordul căruia cei doi jurnalişti se întorceau în Crimeea, după ce aceştia au realizat un reportaj despre defilarea umilitoare a prizonierilor de război din Doneţk, în estul Ucrainei, a precizat Volkonskaia.

'De atunci, nu mai ştim nimic despre ei', a mai spus ea.

'Vom verifica ipoteza unei posibile implicări a Gărzii Naţionale ucrainene şi a structurilor de forţă în reţinerea jurnalistului rus', a anunţat Comitetul de Anchetă rus într-un comunicat.

În iunie, doi jurnalişti de la postul de televiziune Zvezda, care aparţine Ministerului rus al Apărării, au fost arestaţi de Garda Naţională ucraineană, la fel ca şi alţi doi jurnalişti ruşi de la canalul de televiziune pro-Kremlin Life News, în luna mai.