„Băieţii au fost ridicaţi de poliţie după a treia piesă. Poliţiştii le-au spus să coboare de pe scenă şi să scrie explicaţii, apoi i-au condus la secţia de poliţie Basmannoe. Se pare că nu le-a fost pe plac repertoriul", a declarat astăzi unul dintre organizatori, sub rezerva categorică a anonimatului.

Cei doi muzicieni – Evgheni Alehin şi Konstantin Strokolsk – sunt acuzaţi de huliganism, în prezent ei beneficiind de serviciile unui avocat, potrivit acestui organizator, care a descris stilul trupei ca „hip-hop social". El nu a putut să indice foarte clar motivul pentru care cei doi au fost reţinuţi, însă a subliniat că grupul are un repertoriu „foarte actual", mai scrie agenţia Interfax-Ukraina, preluată de Agerpres.

Blogosfera rusă indică diferite motive ale reţinerii muzicienilor. În timp ce unii susţin că membrii trupei au insultat miliţienii care asigurau ordinea publică la concert, alţii în schimb afirmă că în a treia piesă interpretată de ei se făcea referire clară la preşedintele rus, fost lider al partidului de guvernământ Rusia Unită. „Ei, trântore, ţine minte/ Putin are întregul glob la degetul cel mic/", se spune în unul din cântecele acestora interpretate duminică.

La 22 iunie, la Baku, în capitala Azerbaidjanului, a fost reţinut autorul videoclipului „Hai, la revedere", utilizat frecvent de opoziţia rusă la manifestaţiile sale cu trimitere directă la Putin.

La 21 februarie anul acesta, trei membre ale formaţiei punk Pussy Riot au filmat un videoclip antiputin în catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova. De pe amvonul bisericii, cele trei, cu măşti pe faţă, au invocat-o pe Fecioara Maria să scape Rusia de Putin. În prezent, acestea se află în custodia poliţiei, în aşteptarea procesului.