Sărbătoarea ar trebui să fie un omagiu adus persoanelor “care fac fapte bune, care au participat la reunificarea Crimeii cu Rusia”, a explicat deputatul Volodaţki, potrivit căruia “oamenii politicoşi reprezintă noul brand, faţa armatei ruse, un ideal pentru tineri şi copii”.

Întrebat la ce bun încă o zi a apărătorului patriei, sărbătorit tradiţional la 23 februarie în Rusia, parlamentarul rus a explicat: “Oamenii politicoşi sunt cei care servesc datoria naţională şi la chemarea inimii apără în prezent Novorossia (regiunile Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei) de elementul fascist”.

La insistenţa jurnaliştilor de a lămuri de ce această sărbătoare ar trebui să fie stabilită chiar de ziua de naştere a lui Vladimir Putin, deputatul Volodaţki a spus doar: “De ce nu?”, mai scrie portalul ucrainean, preluat de Agerpres.

Sensul este ca “fiecare tânăr să-şi iubească patria, să-şi apere pământul”, a explicat Volodaţki jurnaliştilor ruşi acreditaţi în Dumă. În prezent, 78% din tinerii ruşi doresc să efectueze serviciul militar, a spus el, în condiţiile în care anii trecuţi tinerii ruşi se eschivau în general de armată, din varii motive.