Doi bărbaţi, arestaţi la Berlin sub acuzaţia de complot terorist

Doi bărbaţi, arestaţi la Berlin sub acuzaţia de complot terorist

Poliţia germană a arestat astăzi doi bărbaţi originari din Orientul Mijlociu, suspectaţi că au achiziţionat materiale chimice pentru comiterea unui atac cu bombă, potrivit poliţiei berlineze, citate de BBC.

Potrivit acestuia, cei doi prezumtivi terorişti sunt un german de origine libaneză, în vârstă de 24 ani, şi un bărbat de 28 de ani din Fâşia Gaza. Poliţia a percheziţionat două apartamente şi un centru cultural islamic din cartierul Wedding al capitalei germane.

Operaţiunea intervine cu două săptămâni înaintea vizitei papei Benedict al XVI-lea în Germania şi cu doar câteva zile înaintea comemorării unui deceniu de la atentatele din 11 septembrie 2001.

Poliţia berlineză nu a precizat însă dacă deţine informaţii privind posibilia ţintă a celor doi suspecţi. Aceştia erau însă filaţi de mai multe luni de zile, a dezvăluit presa germană, după ce achiziţionaseră o cantitate mare de antigel şi un tip de acid utilizat în agricultură. Firmele de la care cei doi au cumpărat substanţele au devenit suspicioase din cauza cantităţii mari pe care o comandaseră bărbaţii şi au avertizat poliţia.

Autorităţile germane sunt în stare de alertă încă din toamna anului trecut, după ce serviciile secrete au avertizat asupra unui risc sporit de atacuri teroriste. Toate clădirile guvernamentale, aeroporturile şi secţiile de poliţie sunt păzite de ofiţeri înarmaţi până în dinţi. Clădirea parlamentului german este în continuare închisă turiştilor.

Potrivit ministrului de Interne, Hans-Peter Friedrich, aproape 1.000 de militanţi islamişti trăiesc în prezent în Germania, cel puţin 100 dintre ei fiind consideraţi periculoşi.

Ne puteți urmări și pe Google News