„Da, textul din 2009 reprezinta o greseala pe care Ziare.com si-o asuma, chiar daca ea a fost comisa in urma cu 9 ani, adica intr-un fel de preistorie a Ziare.com, cand site-ul abia incepea sa prinda contur, de o persoana care nu mai este demult angajat al Ziare.com, a scris Ioana Ene Dogioiu marți după ce FLUX 24 a dezvăluit în exclusivitate un articol apărut în 2009 pe siteul azi pro prezidențial despre o presuspusă relație sentimentală între Klaus Iohannis și Laura Codruța Kovesi.

Ioana Dogioiu recunoaște că a șters TEXTUL despre Iohannis și Kovesi! „Am cerut deja dezindexarea paginii din Google…”

In primul rand, este foarte interesant ca un text de acum 9 ani este scos tocmai acum din strafundurile arhivei Ziare.com. Cei care au cunostinte in domeniu stiu ca nu e simplu sa gasesti un text de acum 9 ani, cu un numar mic de accesari, absolut irelevant pentru un site. Aceasta nu putea fi decat o cautare tintita, ghidata si destul de profesionist condusa. As numi-o securistica. Mie mi-ar fi fost greu sa gasesc acest text in arhiva Ziare.com, chiar folosind instrumentele de cautare avansata ale softului, fara a avea niste indicatii precise referitoare la continut, titlu si data.

Cautarea pe Kovesi sau Iohannis va furniza zeci de mii de texte. A le citi pe toate e o munca de chinez batran.De remarcat apoi ca este prezentata o captura a textului facuta in ianuarie. De ce nu a aparut atunci? De ce abia la peste o luna distanta? Va aduceti poate aminte ca scandalul privind presupusele inregistrari de la DNA Ploiesti a fi trebuit sa inceapa pe 15 ianuarie, dar a fost amanat din cauza caderii Guvernului Tudose, a mai scris marți Dogioiu. Numai că pe printscreenul prezentat de FLUX 24 nu apare nici o referință la luna ianuarie, iar scenariul prezentat nu este decât o diversiune. Una falsă, dar și tristă…”, au scris jurnaliștii de la flux24.ro.

 

Un alt text, uitat prin arhiva ziare.com?

”Preistoria Ziare.com, pomenită de Dogioiu, indică că, în 2009, aceasta lucra la site-ul amintit și înfiera judecătorii sub titlul Justiția, supraputerea abuzivă în stat: Romanii nu mai au incredere in actul de justitie pe care il considera opera unor oameni fie corupti, fie incompetenti. Si cum sa aiba incredere cat timp procesele sunt interminabile, solutiile instantelor succesive contradictorii, judecatorii, inclusiv de rang inalt, au atitudini total nepotrivite, iar personalitatile par a avea un fel de imunitate generala, greu de rasturnat chiar daca nu e prevazuta de nicio lege?, scria atunci Dogioiu.

Puteți citi aici articolul integral și ca să fim siguri că nu il mai șterg ca și pe cel cu Kovesi-Iohannis facem, din nou, din printscreen”, mai explică jurnaliștii de al flux24.ro.

Iată cum a explicat Ioana Dogioiu textul din 2009:

„De cateva zile face ocolul Facebook-ului inculpatilor si al sustinatorilor lor si apoi al site-urilor anti-justitie un text postat pe Ziare.com in 14 octombrie 2009. Referindu-se la o presupusa anchetare pentru neglijenta in serviciu a, pe atunci, primarului Sibiului Klaus Iohannis, textul face referire la o informatie dintr-o sursa obscura, agentia.org, intre timp disparuta, potrivit careia intre Codruta Kovesi si Klaus Iohannis ar fi existat o relatie in virtutea careia dl Iohannis ar fi fost aparat de justitie. O poveste absolut nedovedita, lipsita chiar si de indicii minime, dar suficient de spumoasa pentru a face trafic.

Acesta postare scoasa la iveala in imprejurari cel putin dubioase a fost folosita de Antena 3 ca pretext pentru un atac murdar la adresa site-ului si a mea personal. Da, textul din 2009 reprezinta o greseala pe care Ziare.com si-o asuma, chiar daca ea a fost comisa in urma cu 9 ani, adica intr-un fel de preistorie a Ziare.com, cand site-ul abia incepea sa prinda contur, de o persoana care nu mai este demult angajat al Ziare.com. Eroarea consta in preluarea unei surse total necredibile, una din acele gauri negre ale internetului in mod evident generatoare de fake news. Textul acela nu are nimic in comun cu politica noastra editoriala si cu principiile care o guverneaza, a caror respectare o dovedim zi de zi. Ziare.com gazduieste orice opinie argumentata si intemeiata pe fapte, dar aici este vorba despre o aberatie pentru care ne cerem scuze cititorilor.

E bine ca textul cu pricina ne-a fost semnalat, pentru a putea fi inlaturat cu precizarile de rigoare de Ziare.com. Am cerut deja dezindexarea paginii din Google, ceea ce va face informatia inaccesibila in cateva zile. Nu o facem pentru a ascunde eroarea, ci pentru a curata internetul de o eroare. Putem gresi, ni se intampla, dar erorile noastre pot fi provocate doar dintr-o defectuoasa documentare sau evaluare, pot exista scapari ca in orice profesie, dar niciodata cu intentia de a manipula sau a provoca un prejudiciu de imagine. Dincolo de aceasta eroare foarte veche pe care o regretam incep marile semne de intrebare si chiar mizerii”,  susține Dogioiu.