Renumitul profesor universitar doctor Pavel Chirilă, supranumit părintele homeopatiei românești, a fost externat din Spitalul Elias, în urmă cu câteva zile. Profesorul a fost internat de urgență, la Spitalul Floreasca, în urma unui accident vascular cerebral (AVC) suferit pe data de 19 ianuarie 2019.  La circa două săptămâni după ce a suferit accidentul vascular cerebral a fost transferat la Centrul Medical Provita. Din cauza unor complicații pulmonare și o infecție, așa cum ne-a confirmat fiica sa, Mădălina Popescu, profesorul Chirilă a fost internat la Spitalul Elias, pentru recuperare, la Clinica de Recuperare Neurologică, la profesorul Mihai Berteanu, „prietenul lui și fostul lui student”.

Acum, medicul este acasă și starea sa este foarte bună, urmând la domiciliu tratamentul prescris de doctori. Mădălina Popescu a confirmat, pentru EVZ, că tatăl său a ajuns acasă și se simte bine.

Prin intermediul ActiveNews, dr. Pavel Chirilă le-a transmis un mesaj tuturor celor care s-au gândit la el în această perioadă grea.

„De câteva zile sunt acasă și sunt mai bine. Prin intermediul dvs vreau să le transmit mulțumiri tuturor celor care au avut un gând, o rugăciune pentru mine în această perioadă. Slavă lui Dumnezeu!”, a transmis renumitul profesor.

Născut în anul 1946 la Slatina Nera (Caras Severin), Pavel Chirilă este medic primar de boli interne, doctor în științe medicale cu o lucrare despre „actul antiinflamator și antiinfecțios al extractelor vegetale.

După 1989, a reușit să construiască mai multe instituții, care au avut influență pe plan național: spitalul creștin Christiana din București, școala postliceala sanitară omonimă, editura cu același nume, o clinică de tratamente naturiste – „Naturalia” – la Voluntari, lângă București, și tot acolo Centrul de îngrijiri paliative „Sf. Irina”, pentru bolnavii de cancer.

În plus, a ctitorit o mănăstire de maici în Pipera, o alta la Slatina Nera, dar și o biserică în Voluntari. În ultimii ani, dr. Pavel Chirilă a devenit unul dintre cei mai cunoscuți medici din București, specialist în tratamente naturiste și promotor al conceptului de medicină creștină. Lucrează la finalizarea primei clinici de recuperare oncologică din România, la Nera, județul Caraș Severin.