Doctorul care a descoperit Omicron, apel către guverne: Calm, nu produceți isterie. Omicron ajută la „imunizarea colectivă”

Doctorul care a descoperit Omicron, apel către guverne: Calm, nu produceți isterie. Omicron ajută la „imunizarea colectivă”Sursa: Pixabay

Dr. Angelique Coetzee a scris un articol pentru Daily Mail unde condamnă potențialele planuri ale guvernelor de a anula Crăciunul și de a plasa lumea sub încă o blocare grea, deși nu este cazul. În opinia sa, varianta Omicron poate ajuta la obținerea „imunității de turmă” şi nici nu prezintă un pericol pentru omenire.

Medicul Angelique Coetzee insistă asupra a ceea ce încearcă să transmită de două săptămâni, și anume că Omicron provoacă simptome „foarte, foarte ușoare” în comparație cu alte tulpini ale virusului. Nu trebuie să se reacționeze exagerat, spune medicul care a descoperit varianta Omicron.

„Măsurile luate de guverne sunt disproporționale faţă de riscurile prezentate de această variantă”, a scris Coetzee şi continuă: „Am alertat întreaga lume cu privire la Omicron – și cred că se reacționează exagerat”.

Doctorul Angelique Coetzee, medicul de familie din Africa de Sud care știe mai multe despre efectele sale decât oricine, cere calm, în ciuda cazurilor variante care au crescut cu 50% în 24 de ore.

„Valul mare de infecții cu Omicron a ajuns aproape de isterie”

În ciuda alarmismului asupra invaziei spitalelor NHS din Regatul Unit din cauza Omicron, Coetzee explică că „nu au fost mulți pacienți internați în spital cu Omicron” și că „decesele nu sunt în „crește şi nici durata medie a spitalizare”.

„Sunt dezamăgit de astfel de reacții pe genunchi”, scrie medicul. „Nu are nimic de-a face cu ceea ce vedem în cabinetele medicale din Africa de Sud, unde oamenii rareori discută despre Omicron”.

Ea ajunge la concluzia că „uriașa reacție excesivă” la Omicron are rolul de a „înspăimânta oamenii inutil”

Mai mult, medicul consideră că de fapt, guvernele ar trebui să permită răspândirea variantei mai puțin mortale: „Izolarea dură ar încetini procesul de răspândire a Omicronului în populație și nu ar mai permite oamenilor să dezvolte anticorpii vitali care va duce la imunitatea de grup”, scrie Coetzee.

Şi continuă: Între timp, un alt studiu important a constatat că „severitatea variantei Omicron este cu 29% mai mică” decât valurile anterioare de COVID, ceea ce înseamnă că oamenii de știință care au prezis că varianta ar putea fi o veste bună este pe punctul de a mi se da dreptate. Era datoria mea – atât ca medic generalist, cât și ca președinte al Asociației Medicale din Africa de Sud – să-mi exprim preocupările.

Nu regret că am făcut acest lucru, dar am fost uimită de reacția la nivel mondial din zilele care au urmat, cu Marea Britanie și alte națiuni europene impunând restricții severe de călătorie pentru zborurile din toată Africa de Sud, impunând reguli mai stricte acasă pentru purtarea măștilor, amenzi și carantine prelungite, a mai scris medicul.

Am lucrat cu pacienți Omicron de-a lungul timpului și cred că este sigur să spun că știu mai mult decât majoritatea despre efectele pe care le poate avea asupra ființelor umane.

Ca medic generalist de mai bine de 33 de ani, sunt unul dintre soldații de infanterie care văd primii pacienți

Medicul Angelique Coetzee: Noi, clinicienii, avem de-a face zilnic cu oameni reali, nu cu proiecții statistice. Am văzut destul de mulți pacienți Omicron care au avut anterior varianta Delta apoi Omicron. Primul meu caz Omicron, un tânăr care a intrat în cabinetul meu, a crezut inițial că a stat prea mult timp la soare după ce a lucrat afară.

Pacienții prezintă de obicei dureri musculare, dureri de corp, dureri de cap și puțină oboseală. După vreo cinci zile se limpezesc, și atât. În partea din Africa de Sud în care lucrez, nu au fost mulți pacienți internați la spital cu Omicron și cei mai mulți au fost tratați acasă, folosind antiinflamatoare, cum ar fi ibuprofen, și doze mici de cortizon.

Rețineți, de asemenea, că 26% dintre sud-africani care au Omicron sunt complet vaccinați. Deși acesta nu este cu siguranță un argument împotriva vaccinării, dar nu pot sublinia suficient de mult importanța acestuia.

În Marea Britanie, unde nivelurile de vaccinare sunt mult mai ridicate, există și mai puține motive de îngrijorare. Un booster Pfizer/BioNTech, administrat după o rundă inițială de Oxford/AstraZeneca sau Pfizer, crește nivelul de protecție, oferind o protecție de 70-75% împotriva infecției simptomatice, a scris medicul pentru Daily Mail.

Ne puteți urmări și pe Google News