Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ploieşti a decis reţinerea pentru 24 de ore a lui Lucian Jianu, medic Primar în Expertiza Medicală a Capacității de Muncă, din Sinaia. "Suspectul este acuzat de 19 infracţiuni de luare de mită", a declarat, pentru EVZ, procurorul Maria Florentina Ilioiu.
Anchetatorii au precizat că toate faptele au fost constatate luni, atunci când ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au organizat flagrantul la cabinetul său, din “Perla Carpaţilor”. Aşa cum am dezvăluit, ieri, pe evz.ro, În cabinetul doctorului au fost găsiţi 8.500 de lei, bani încasaţi doar în acea zi. Suma depăşeşte salariul lunar al unui preşedinte de consiliu judeţean, care încasează în jur de 8.000 de lei pe lună şi este aproape cât al unui judecător cu 20 de ani vechime şi gradaţie maximă, care încasează în jur de 8.600 de lei pe lună.

Astăzi, Lucian Jianu va fi prezentat în faţa unui judecător de la Tribunalul Prahova, cu propunerea de arestare preventivă.

Medicul este acuzat că acorda aprobarea prelungirii pensionărilor anticipate contra cost, iar acest lucru se întâmpla, susţin oamenii legii, de cel puţin 15 ani încoace.

Banii strânşi de medicul Lucian Jianu, originar din oraşul Buşteni, l-a făcut renumit, fiind considerat unul dintre cei mai bogați medici de pe Valea Prahovei. Despre el, mulți pacienți care îi călcau pragul spun că nu își puteau prelungi pensionarea pe caz de boală, la comisia anuală, decât dacă „cotizau” o sumă de bani, așa cum reiese, de altfel, și din numeroasele critici pe internet. Doctorul practică medicina din 1990.