Evenimentul Zilei > Social > Doctoriţa ucigaşă a fost pusă în libertate
Doctoriţa ucigaşă a fost pusă în libertate

Doctoriţa ucigaşă a fost pusă în libertate

Roxana Călin, medicul care a îngrozit Ploieştiul printr-o crimă oribilă săvârşită în anul 1994, a fost pusă în libertate după 14 ani de închisoare pentru uciderea soţiei amantului său.

Doctoriţa a ucis-o în 1994 cu sânge rece pe Iuliana Ţinteanu, soţia amantului său, arhitectul Bogdan Ţinteanu. După ce i-a tăiat gâtul femeii, medicul a tranşat cadavrul, poliţiştii descoperind bucăţi din corpul victimei în mai multe cartiere ale oraşului.

Pentru fapta sa, Roxana Călin a fost condamnată în 1995 la 22 de ani de închisoare. Aseară, după 14 ani petrecuţi în spatele gratiilor de la penitenciarul de femei din comuna prahoveană Târgşor, Roxana Călin a fost eliberată.

Ea a câştigat recursul formulat împotriva sentinţei Judecătoriei Ploieşti din 26 februarie, prin care îi fusese amânată cu un an cererea de eliberare condiţionată pentru bună purtare.

“Prin decizia penală nr.212/30.03.2009 pronunţată de Secţia Penală a Tribunalului Prahova a fost admis recursul declarat de Călin Roxana împotriva sentinţei nr.356/26.02.2009 a Judecătoriei Ploieşti care a fost casată şi, pronunţând o nouă hotărâre, în temeiul art.59 Cod Penal, s-a dispus liberarea condiţionată a condamnatei din executarea pedepsei de 22 ani închisoare” a declarat judecătorul Alina Anton, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Prahova.

“Imediat după pronunţarea sentinţei, deţinuta a fost eliberată. Ea a părăsit incinta închisorii aseară” a declarat Claudiu Ştefan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgşor.

Citiţi şi:

Roxana, în spatele gratiilor. Iuliana, în amintiri.