Evenimentul Zilei > Social > DOBROGEA, NĂUCITĂ de codul galben de VÂNT și NINSOARE viscolită. ACCIDENTE în lanț pe A2
DOBROGEA, NĂUCITĂ de codul galben de VÂNT și NINSOARE viscolită. ACCIDENTE în lanț pe A2

DOBROGEA, NĂUCITĂ de codul galben de VÂNT și NINSOARE viscolită. ACCIDENTE în lanț pe A2

În județele Constanța și Tulcea, unde ninge viscolit, vizibilitatea fiind redusă, drumarii acționează cu utilaje și material antiderapant pentru a preveni închiderea circulației pe drumurile naționale, județene și pe Autostrada A2. Potrivit meteorologilor va continua să ningă până la noapte

Din cauza vântului puternic ce atinge, la rafală și 70 km/oră, porturile maritime sunt închise de astăzi dimineață prin decizia Capitaniei Zonale Constanța, pentru evitarea accidentelor navale. Vântul naprasnic a doborat mai multi copaci care au distrus, la Constanța, autoturisme parcate. Vizibilitatea scăzută, vântul periculos dar și poleiul sunt cauzele a doua accidente pe DN 22 intre Constanta si Tulcea și pe DN39 spre Neptun. Dacă primul a fost înregistrat ca tamponare, la Neptun au fost trei victime rănite ușor, între care un copil, confuz, de 7 ani și primarul comunei 23 August.

Potrivit IPJ Constanța, este vorba de “o coliziune între două autoturisme care circulau din sens opus între stațiunile Neptun și Olimp, cu trei persoane rănite, doi adulți și un copil, cel din urmă fiind transportat la spital”. Și pe Autostrada Soarelui s-au înregistrat accidente ușoare din cauza vizibilității reduse care pe alocuri ajunge sub 50 de metri. În urmă cu puțin timp, șapte mașini au fost implicate într-un accident care a avut loc la km 121 al A2, o victimă fiind rănită ușor.

Mai multe autoturisme, între care și o dubă de poliție au fost avariate, potrivit șoferilor martori. “Se merge în coloană cu 60 km/oră. Km 69, două mașini căzute în șanț+SUV și duba de poliție lovită. Se circulă foarte încet, foarte multă zăpadă. Nu vă aventurați! Sticlă sub zăpadă!, postează o persoană care circulă pe Autostrada A2.

CNAIR face apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile meteo, să nu efectueze manevre bruște, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate. Iar echipajele Direcției Regionale de Drumuri si Poduri Constanța care administrează drumurile naționale și autostrazile din sud estul țării acționează cu 300 de utilaje, având in depozite 15 500 tone de sare și 55 tone de clorură de sodiu.

 

În județul Tulcea nu sunt drumuri închise, se circulă în condiții de iarnă. Utilajele Regiei Județene de Drumuri și Poduri Constanța acționează pe toate drumurile din nordul și sudul județului Constanța unde zăpada se depune în strat de 3-4 centimetri, ninsoarea fiind spulberată de vânt. În jurul prânzului a început să ningă viscolit și în zona de litoral.

Nu sunt drumuri închise dar se circulă cu dificultate din cauza vizibilității reduse. Potrivit Centrului Regional de Meterologie, în următoarele ore în Dobrogea va ninge pe arii extinse. Vantul va ajunge și la 75 km /oră, va ninge viscolit, cu vizibilitate sub 100 de metri.