Evenimentul Zilei > Actualitate > Dobriţoiu minte! Onţanu a fost făcut general de PNL!
Dobriţoiu minte! Onţanu a fost făcut general de PNL!

Dobriţoiu minte! Onţanu a fost făcut general de PNL!

Ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, a recunoscut, ieri, că există printre rezerviştii avansaţi în grad de ofiţer membri de la toate partidele.

Declaraţie şocantă, ieri, a ministrului Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu! Dorind un război pe faţă cu primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, el a spus că: "De la fruntaş la general, e prea mult. Aşa ceva nu s-a pomenit în nicio armată din lume!".
Ministrul a făcut referire la avansările în grad făcute de predecesorul său, Gabriel Oprea, însă a omis să spună că primarul Onţanu a fost avansat succesiv de miniştrii PNL-işti, Teodor Atanasiu şi Teodor Meleşcanu.
"Vom face cunoscută toată lista persoanelor avansate pe lângă lege. Am unele exemple, dar nu vi le pot da. Pe mine m-a preocupat fenomenul în ansamblul său. Am sistat aplicarea ordinului privind avansarea rezerviştilor", a declarat, ieri, ministrul Apărării Corneliu Dobriţoiu, în cadrul unei conferinţe de presă.
Întrebat de jurnalişti dacă printre rezerviştii înaintaţi în grad de ofiţer se află persoane şi de alte partide politice, în afară de PDL, Dobriţoiu a răspuns ferm: "Cu certitudine!".
Rezerviştii avansaţi să fie chemaţi la instrucţie
"Criteriul politic nu este un criteriu de avansare. Criteriile sunt altele şi ţin de competenţa profesională. Oamenii aceia (rezerviştii avansaţi – n.r.) ar trebui chemaţi la unitate. Cei care beneficiează de grade ar trebui să vină la garnizoană şi să facă pregătire, să recupereze într-un an câţi alţii în zece. Aşa ceva nu se poate", a adăugat ministrul.
Dacă vorbeşti frumos despre armată, te facem ofiţer
Întrebat de ce nu a trimis, la solicitarea "Evenimentului zilei", lista completă cu rezerviştii avansaţi ca ofiţeri, Dobriţoiu a dat un răspuns evaziv.
"Veţi primi lista completă, dar noi nu vom trece apartenenţa politică a acelor persoane. Comisia face această analiză în mod regresiv, de la anul în curs, până la Traian şi Decebal. Este un efort. Sunt 2.000 şi ceva de cazuri numai în ultimii doi ani", a precizat ministrul Apărării.
La întrebarea EVZ, cum e posibil ca cineva care nu a făcut armata să fie avansat la grad de ofiţer, ministrul Dobriţoiu ne-a dat un răspuns uluitor: "Dacă se fac abuzuri, da. Dacă cineva, omiţând legea, ar vrea să vă introducă într-un cerc de iniţiaţi şi să vorbiţi frumos despre armată şi despre persoanele respective, aţi fi putut să apăreţi şi dumneavoastră într-un ordin de avansare".
"Vom face cunoscută toată lista persoanelor avansate pe lângă lege. Am unele exemple, dar nu vi le pot da."
CORNELIU DOBRIŢOIU, ministrul Apărării

Citiţi şi:

  • Toate gradele la control!