Doamne, da-i o minge!

Doamne, da-i o minge!

Decesul lui Nicolae Dobrin a rascolit sufletele a milioane de iubitori ai fotbalului si nu numai.

Sute de suporteri au trimis ieri mesaje pe site-ul EVZ. Toate sunt emotionante. Scrise cu sufletul, randurile lor sunt, de fapt, expresia iubirii fata de marele Dobrin. Reproducem alaturat unul dintre ele, semnat „Unul din cei 20.000.000 de suporteri”.

„„Ce ne facem fratilor cu acest Dobrin / Ca ne-ascunde mingea si n-o mai gasim”. Asa canta galeria la meciurile lui. Erau meciurile lui, si nu ale echipei FC Arges sau ale nationalei. A fost omul care, in clipele de inspiratie, ne-a dat tuturor senzatia ca asistam la un spectacol artistic si nu la o simpla intrecere sportiva marcata de brutalitati si incoerente. Cu Dobrin, fotbalul se transforma intr-un fel de balet pe iarba la care cei 60.000 de privitori nu aveau ochi decat pentru perechea din avanscena: Dobrin si mingea, care faceau impreuna cele mai curioase si ilogice trasee coregrafice, atat de vrajiti unul de celalalt incat nu le pasa cine era in jur si ce voiau ceilalti.

Doamne, primeste-l in Rai pe robul tau Gicu Dobrin si da-i Doamne o minge de fotbal, ca sa-si petreaca vesnicia asa cum i-a fost lui si noua drag.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sper ca etapa viitoare, in semn de modest omagiu, toate echipele sa poarte doliu si pe toate stadioanele sa se tina un moment de reculegere. Am urlat toti ca nebunii cand Dobrin i-a batut pe portughezi si pe cehi. Acum, avem obligatia sa tacem toti cateva secunde in memoria Gascanului”.

Cititi si:

27 octombrie:

Pe aripile fotbalului             

Povestea dezamagirii de la Guadalajara 

Printul, un bun national 

Cum a ratat intalnirea cu marele Real Madrid  

Romania s-a oprit cu un nod in gat 

Comentariile EVZ:

GRIGORE CARTIANU: La mormantul tau, Dobrine... 

RADU PARASCHIVESCU: Frondeurul 

ALIN PAICU: Cronica unui dinamovist  

ANDREI CRACIUN: Regatul "Printului" Dobrin  

MIRCEA MIHAIES: Putini fotbalisti au fost mai umani 26 octombrie:

A murit Dobrin Exilul lui DobrinDobrin va fi inmormantat langa stadion. Plans de toata lumea! Regatul "Printului" Dobrin Momente de reculegere la toate meciurile Decorat de Basescu Plecat-a Printul! Editie speciala EVZ Sa scriem impreuna povestea Pitestiului lui Dobrin!

Vezi imagini memorabile cu Nicolae Dobrin