DNA trebuie să precizeze în termen de 5 zile de la comunicare dacă menține dispoziția de trimitere în judecată a lui Elan Schwartzenberg ori solicită restituirea cauzei.

"Cu drept de contestatie odata cu incheierea de finalizare a camerei preliminare", se încheie minuta. Potrivit minutei instantei, aceasta exceptie a neregularitatii rechizitoriului a fost ridicata din oficiu "in raport de insuficienta descriere a faptei si admite in parte cererile si exceptiile invocate de avocatul inculpatului Schwartzenberg Emilian."

 

Potrivit ziare.com, Tribunalul Bucuresti a constatat nulitatea absoluta a mai multor incheieri date de judecatori din cadrul Inaltei Curti prin care s-a dispus monitorizarea lui Elan Schwartzenberg si a exclus din dosar procesele-verbale ale convorbirilor si comunicarilor telefonice interceptate. Este vorba de interceptari din anii 2011-2012.

 

Elan Schwartzenberg a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru complicitate la dare de mita, fiind acuzat ca l-ar fi ajutat pe omul de afaceri Avraham Morgenstern sa-i dea mita lui Radu Mazare 175.000 de euro pentru a castiga contractul de construire a Campusului social "Henri Coanda" din Constanta.

 

 

Elan Schwartzenberg este fugit din tara in Israel si dat in urmarire internationala din 2016.

Te-ar putea interesa și: