Evenimentul Zilei > Politica > DNA Cluj l-a dus la audieri pe inspectorul şef şcolar adjunct Peter Tunde. Procurorii au găsit în biroul ei 400 de euro
DNA Cluj l-a dus la audieri pe inspectorul şef şcolar adjunct Peter Tunde. Procurorii au găsit în biroul ei 400 de euro

DNA Cluj l-a dus la audieri pe inspectorul şef şcolar adjunct Peter Tunde. Procurorii au găsit în biroul ei 400 de euro

Procurorii DNA Cluj au descins, în această dimineaţă, la Inspectoratul Şcolar Cluj şi au sigilat biroul inspectorului şef adjunct Peter Tunde. Din primele informaţii, acuzaţiile au legătură cu derularea sesiunii de toamnă a bacalauratului.

Anchetatorii au prezentat un mandat de percheziţie, emis special doar pentru biroul în care îşi derulează activitatea inspectorul şef adjunct şcolar, Tunder Peter. La percheziţie, procurorii au descoperit mai multe documente şi suma de 400 de euro despre care se bănuieşte că a fost primită cu titlu de mită de către inspectorul şef adjunct şcolar, mită  care are legătură cu sesiunea de bacalaureat din toamnă.

Tunde Peter a fost dusă la audieri de către procurorii DNA. Din primele informaţii rezultă că acuzaţiile care i se aduc au legătură cu derularea examenului de bacalaureat din sesiunea de toamnă.

Surse din cadrul ISJ Cluj susţin că la sesiunea din vară au existat informaţii cu privire la intenţiile pe care inspectorul şef şcolar adjunct le are cu privire la posibila fraudare a examenului. "În urma tragerii la sorţi, domna Peter Tunde a ieşit preşedinte la o comisie de bacalaureat dar a fost schimbată repede din funcţie de către şeful ISJ Cluj. S-a spus că a fost schimbată deoarece au existat mici bănuieli legate de intenţiile doamnei Peter, la examenul de bacalaureat şi din această cauză a fost schimbată din funcţie. La sesiunea din toamnă, doamna Peter a ocupat funcţia de membru al centrului de evaluare pentru examenul de bacalaureat", susţin surse de maximă încredere din interiorul ISJ Cluj.

Inspectorul şef adjunct şcolar are între principalele atribuţii asigurarea respectării curriculei şcolare şi este şeful inspectorilor şcolari pentru diferite materii de învăţământ. Peter Tunde este mama lui Peter Pall, consilierul principal al primarului Clujului, Emil Boc.

În declaraţia de avere redactată de Tunde Peter se arată că această are credite în valoare de aproape 90.000 de euro, în condiţiile în care ea şi soţul ei au un venit anual de 68.000 de lei, aproape 15.000 de euro.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: