Fost ofițer de informații, Rusu a ocupat poziții în structura de combatere a crimei organizate, potrivit muzicainstantelor.ro. Acum, bărbatul este cercetat pentru infracțiunea de instigare la folosirea de informații care nu sunt destinate publicului.

 

 

În rechizitoriu se arată că fostul șef de cabinet ar fi intrat în contact cu un fost polițist din DNA Cluj. Rusu i-ar fi cerut agentului să îi furnizeze informații dintr-un dosar care se afla în atenția procurorilor. Polițistul i-a oferit, astfel, date clasificate despre o societate comercială.

 

Se pare că este vorba de BS Recycling SRL din Cluj Napoca, potrivit Știri de Cluj. Valentin Tătar de la DNA Cluj avea în telefonul său poze și documente din mai multe dosare, printre care și cel referitor la societatea comercială amintită, care are legătură cu perchezițiile din urmă cu câțiva ani de la firma BS Group, conform unor surse al publicației. La acea vreme, societate comercială era suspectată că ar fi implicată în mafia escavatoarelor.

 

În anul 2000, Rusu a fost numite de ministrul de Interne Ioan Rus șef de cabinet, lansându-și astfel cariera. A ocupat, mai întâi, poziția de atașat pe probleme de afaceri în zona Benelux.  Ulterior, acuzatul a ajuns directorul Diviziei de combatere a criminalității din cadrul Direcției Generale de Informații și Protecție Internă (DGIPI).