Evenimentul Zilei > Justitie > Cutremur în PSD! DNA este pe urmele unui fost ministru. Se cere ridicarea imunității
Cutremur în PSD! DNA este pe urmele unui fost ministru. Se cere ridicarea imunității

Cutremur în PSD! DNA este pe urmele unui fost ministru. Se cere ridicarea imunității

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a solicitat urmărirea penală a senatorului Florian Bodog. Acesta este cercetat pentru abuz în serviciu.

Procurorii DNA i-au cerut procurorului general, Bogdan Licu, să înainteze către Senatul României o cerere de ridicare a imunității pentru fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog. 

„Procurorii anticoruptie desfasoara o investigatie care vizeaza suspiciuni de savarsire a unor fapte asimilate infractiunilor de coruptie privind imprejurarea ca un membru al guvernului a facut demersuri pentru ca o persoana angajata in functia de consilier personal sa isi incaseze drepturile salariale pe o perioada de 12 luni, fara sa se fi prezentat la serviciu si fara sa fi prestat activitatile la care era obligata prin contractul individual de munca si fisa postului.

Concret, in perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, demnitarul (care in prezent nu mai ocupa functia de ministru), desi cunostea ca persoana angajata in functia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu si nu a prestat activitatile la care era obligata prin contractul individual de munca si fisa postului, ar fi atestat in mod nereal prezenta acesteia la locul de munca prin semnarea foilor colective de prezenta si nu a luat masuri pentru sanctionarea disciplinara. Astfel, consiliera ministrului de la acea data ar fi obtinut drepturi salariale care nu i se cuveneau in cuantum de 77.985 lei, suma ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.

In ceea ce il priveste pe demnitar, actualmente senator, in conformitate cu prevederile legale si constitutionale, efectuarea urmaririi penale pentru infractiunile de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit si fals intelectual, ambele in forma continuata, este conditionata de obtinerea unui aviz din partea Senatului. In acest sens, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis procurorului general al P.I.C.C.J documentele necesare in vederea sesizarii Senatului care urmeaza a decide. Avizul solicitat pentru senator in cadrul dosarului penal este necesar pentru efectuarea completa a urmaririi penale si pentru a-i oferi acestuia posibilitatea sa isi formuleze apararile intr-un cadru procesual legal. In aceasta etapa a procesului penal, orice persoana vizata de investigatiile desfasurate in prezentul dosar beneficiaza de prezumtia de nevinovatie.”, se arată în comunicatul DNA.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: